Szórakozás · 2018.04.25.

VENDÉGJÁTÉK – Színházkomédia

Ivancsics Ilona és Színtársai előadásában Bengt Ahlfors: Színházkomédia című vígjátékát élvezheti a közönség a Hangvillába április 28-án, szombaton a Pannon Várszínház meghívására.

A színtársulat egy fiatal kortárs szerző új darabjának bemutatójára készül. A társulat művészeti vezetője – mint minden színházi vezető a pénz és az emberi rigolyák nyomása alatt – kénytelen kompromisszumok árán megvalósítani művészi elképzeléseit. Eleget kell tennie a szponzorok, a közönség, az író és a társulat elvárásainak.


A társulaténak, melynek bárkája a mindennapi magánéleti és szakmai konfliktusok viharában sodródik, de amiről természetesen a külvilág semmit nem tudhat. Hiszen a nagyérdeműt a csodák érdeklik és egy színházi előadás élménye, amely remélhetőleg segíti elfelejtetni saját életének feledhető apróságait.

A darab a komédia eszközeivel mutatja be a színház ironikus világát, amely esszenciálisan minden emberi közösségre jellemző. Szellemes és vitriolos vígjáték ez. A végigkövetett próbafolyamat során a bemutatót megelőző napok sikereivel és kudarcaival találkozunk, amelyek valójában rólunk, mindannyiunkról szólnak, adnak számunkra vigasztalást és a humorának köszönhetően felhőtlen szórakozást.

A Színházkomédia szereplői Ábrahám Edit, Kertész Péter (Jászai-díjas), Szalma Tamás (Jászai-díjas), Ivancsics Ilona, Nagy Enikő, Nemcsók Nóra, Szirtes Balázs és Király Adrián, a rendező Koltai Róbert (Jászai-díjas, érdemes művész).


[fbcomments]