Sport · 2020.01.18.

VEDAC – Remek és népes csapattal Pápán

Nyolc csapattal, összesen hatvankilenc gyermekkel vett részt a VEDAC a Pápán megrendezett Sport XXI terematlétikai versenyen.

Pápa első ízben látta vendégül a közép-dunántúli régió atlétikai szakosztályait január 12-én. A városi sportcsarnokban hat pályával várták a csapatokat a szervezők. A VEDAC testvéregyesületének szervezői remek munkát végeztek, egy kiváló helyszínen színvonalas versenyt rendeztek. Az eredmények összesítésénél történt egy kisebb hiba, de ezt korrigálva egy igazán hangulatos és jövőbemutató versenyt tudhat maga mögött a régió.


A megszokott versenyszámok, a sprintváltó, a váltott lábú szökdelés, a medicinlabda-dobás és a hosszú gátváltó mellett egy újdonságnak számító versenyszám is bekerült a programba. A keresztszökdelés mindenki számára kihívást jelentett. A 9–10 éveseknél, az U11-eseknél négy egyesület tíz csapattal szerepelt. Az öt versenyszámot két futamra osztva teljesítették a gyerkőcök. Az idősebbek (U13) 12 csapata is pont két csoportban rajtolhatott.

A régió legnagyobb létszámú küldöttségét a VEDAC vonultatta fel, összesen nyolc csapatot indított az egyesület. A nyolcfős csapatokkal és az öt tartalékkal együtt 69 gyerkőc utazott Pápára. A veszprémieket Esső András, Szigeti Csongor és Vereb Imre készítette fel.

Remek küzdelmek, izgalmas versenyek után dőltek el a végső helyezések. Ezekben a korosztályokban ugyan még másodlagos az eredményesség, de a kicsik nagyon örültek az érmeknek, a matricáknak és a csokiknak.

Az U11-es korcsoportban a VEDAC piros csapata nyert 47 ponttal, a bordók hatodikak, a kékek hetedikek, míg a neon színűek a kilencedikek lettek.

Az U13-as korosztályba is sikerült dobogóra állnia a VEDAC ifjú sportolóinak, az ARAK kék (51 pont) mögött a második helyen zárt a VEDAC piros (49 pont). A VEDAC narancs a nyolcadik, a kék a tizedik, a bordó a tizenkettedik helyen végzett.

A VEDAC résztvevői létszáma és az eredmények is jól mutatják, hogy a klub új utánpótlásrendszere jól működik és folyamatosan fejlődik. Az egyesület szakemberei viszont továbbra is hangsúlyozzák: az eredmény ezen a szinten még másodlagos, sokkal fontosabb, hogy a gyerekek megszeressék a sportolást, és az atlétika az életük részévé váljon.


[fbcomments]