Sport · 2018.04.05.

VEDAC – Másfél hét alatt három rendezvény

Három, nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényt is tartott az elmúlt időszakban a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club.

A Báthory iskolában megrendezett terematlétika verseny, a futófolyosón megtartott gyermekatlétikai viadal, valamint a Tavaszköszöntő futóverseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Hiszek Benned Sportprogram keretein belül, Veszprém Megyei Jogú Város megbízásából valósult meg.

Az elsőként említett két gyermekatlétikai erőpróbán a Báthory, Deák, Cholnoky, Dózsa, Gyulaffy, valamint a Botev iskolák vettek részt nyolc-nyolc fős vegyes csapatokkal, amelyeket négy fiú és négy lány alkotott. Játékos futó-, ugró-, illetve dobószámokban mérhették össze a diákok erejüket, tudásukat, felkészültségüket.

A Tavaszköszöntő futófesztivál a tavasz első napsütéses napjára esett, ahová rengeteg veszprémi és környékbeli család érkezett, babakocsival, kutyával is. Néhány iskola szervezetten készült az eseményre, és több tucat tanulóját rajthoz állította.

A leghosszabb távon, a 5.2 kilométeren a VEDAC legjobbjai is rajthoz álltak, többek között a londoni olimpikon Kovács Tamás, a sokszoros magyar bajnok Koszár Zsolt, valamint a korosztályos bajnoki címekkel büszkélkedő Bertalan Renátó.

IMG_9207_

A rendezvény bizonyította, hogy a városban igény van egy kora tavaszi futóversenyre, és a különböző távok lehetővé tették, hogy a más-más felkészültségű mozogni vágyók mindegyike találjon magának megfelelő kihívást. Meglehetősen rövid idő állt rendelkezésre a Tavaszköszöntő lebonyolítására, de így is majdnem félezren próbálták ki magukat.

A VEDAC májusban további színes, érdekes rendezvényekkel készül. Már javában zajlik egy különleges és az országban egyedülálló dobóviadal megszervezése, és a hagyományos utcai futófesztiválját is megrendezi.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!