Categories: Sport

VEDAC – Koós Hutás László kapta a Szabó Ernő-díjat

Megtartotta éves rendes küldöttközgyűlését a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club, amelyen többek között a tavalyi év legeredményesebb sportolóit is megjutalmazták és átadták a Szabó Ernő-díjat.

A VEDAC alapszabályának és a törvényi szabályozásoknak megfelelően a 2017. évi munkánkról beszámolót készítettünk, amit május 9-én a VEDAC elnöksége és felügyelő bizottsága is egyhangúan elfogadott – mondta dr. Józsa Tamás, az egyesület elnöke. – Pénzügyileg rendezett, stabil évet zártunk tavaly. Működésünk alapfeltételét jelenti a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatával érvényben lévő támogatási szerződésünk, melyet idén 2024. december 31-éig meghosszabbított a város évi 25 millió forint összegben, 2019-től inflációkövető mértékben. Gratulálok sportolóinknak és edzőinknek az elért eredményekhez! Sportolóink számos országos bajnoki címet és helyezést szereztek, többen részt vehettek világversenyeken is.

A VEDAC küldöttközgyűlése az egyesület működése, tevékenysége, hírnevének és megbecsültségének növelése terén kiemelkedő érdemeket szerzett személyek munkájának elismerésére Szabó Ernő-díjat alapított, melyet első alkalommal a 2016-os küldöttközgyűlésen adott át a VEDAC elnöksége.

Az idén a Szabó Ernő-díjat Koós Hutás László, a VEDAC edzője kapta. A tréner láthatóan meglepődött, úgy tűnt, nem számított az elismerésre.

A képen Szabóné Harlai Katalin, Koós Hutás László és Józsa Tamás

[stextbox id=”black”]Koós Hutás László atlétaként junior válogatott akadályfutó volt. Balassagyarmatról került 1982-ben Veszprémbe, Kun László hívására. Akkor a VEDAC jogelődje, a BVTC, majd a VSE alkalmazta. Edzőként ma is a VEDAC-ban, a legelső munkahelyén dolgozik. 1982 óta tanítványai minden korosztályban, egyéniben, váltóban és csapatban magyar bajnokságok sorát nyerték. Tanítványai közül kiemelkedik a világ- és Európa-bajnoki résztvevő, 13-szoros magyar bajnok hosszútávfutó Berkovicz Imre, a 16-szoros magyar bajnok közép- és hosszútávfutó Dóczi Éva, valamint az Universiade és háromszoros Európa Kupa-győztes akadályfutó Tóth Lívia, aki a mai napig magyar csúcstartó is.[/stextbox]

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója ismertette a stadion fejlesztésével kapcsolatos terveket.

A látványtervekből is kitűnik, hogy a részben sportágfejlesztési támogatásból, részben a Modern Városok Program keretein belül megvalósuló projektnek köszönhetően a stadion minden szeglete megújul. A futópálya a meglévő hat helyett nyolcsávosra bővül, átalakítják a dobópályát, ami így biztonságosabbá válik, és több dobókört alakítanak ki rajta, tehát több dobócsoportnak lesz lehetősége arra, hogy egyidejű munkát végezzen, és a versenyek is várhatóan színvonalasabbak lesznek.

A jelenlegi futófolyosó helyére új, többfunkciós atlétikai csarnokot terveznek, amelyben kialakítanak egy 200 méteres körpályát, távolugró és magasugró helyet, valamint konditermet is egyéb kiszolgáló egységekkel együtt.

Zárásként a klub vezetése megjutalmazta a tavalyi kiemelkedő sportteljesítményeket elért atlétákat. A klub vezetése az idén eligazolt, de tavaly még a VEDAC színeiben versenyzők eredményeit is elismerte, ám a meghívás ellenére sem a sportolók, sem az edzők nem jelentek meg.

A VEDAC sportolói közül szenior kategóriában Gosztolai Mária szenior olimpián szerzett ezüstérmeivel, valamint Benes Magdolna veterán atlétikai világbajnokságon szerzett aranyérmeivel érdemelte ki az elismerést.

Gyermek, újonc, serdülő kategóriában az országos bajnokságok első három helyezettje: Bedegi Bence diszkoszvető, Barcza Balázs kalapácsvető, Csizmadia Zsombor diszkoszvető, Edvy András futó, Gombás Petra kalapácsvető, Kövér Fanni gerelyhajító, Péringer Márk diszkoszvető, Poharánszki Anna távolugró, Szemán Kitti futó, Temesi Márton diszkoszvető, Tóth Eszter futó vehetett át elismerést.

Gyermek, újonc kiemelkedő eredmények: Dósa Jázmin gerelyhajító, Kéri Gerda gerelyhajító, Rédling Renáta futó, Szemán Kata futó.

Junior, utánpótlás, felnőtt országos bajnokságok első három helyezettjei: Balogh Zsombor futó, Barabás Gábor futó, Bertalan Renátó futó, Czeller Gábor diszkoszvető és kalapácsvető, Fonyó Sándor hegyifutó, Imre Kornél futó, Kovács Tamás futó, Orbán Éva kalapácsvető.

A VEDAC szakmai stábját, edzőit is elismerték: Esső András, Koós Hutás László, Kungl József, Máhl Krisztián, Mozsdényi Dávid, Orbán Éva, Páli Viktor, Szemán János, Török Krisztián, Vati-Pálfi Ivett, Zentai Tibor.

Különdíjat kapott a két magyar bajnokságon is ötödik helyet szerző futó, Badis Anissa Zsófia, az edzéseken példamutató magatartást tanúsító kalapácsvető, Stadtschmitzer Miklós és a versenyrendezések terén kiemelkedő munkát végző Stiglic Edit.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago