Sport · 2019.02.06.

VEDAC – Egy arany és egy ezüst

Eredményesen szerepeltek a VEDAC serdülő atlétái a fedett pályás országos bajnokságon, ahol két érmet és számtalan értékes helyezést gyűjtöttek be.

A hétvégén rendezték meg a 2019. évi fedett pályás serdülő atlétikai országos bajnokságot a fővárosi BOK csarnokban, ahol természetesen a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) is komoly erőkkel képviseltette magát a 14-15 évesek mezőnyében.


A legnagyobb sikert Poharánszki Anna érte el, aki nagy fölénnyel, új egyéni csúccsal 5.55 méterrel nyerte meg a távolugrást. Kungl József tanítványa húsz centimétert vert a második, harmincat a harmadik helyezettre.

_DSC3176

A fiúk súlylökő versenyében Csekő Miklóst szólították dobogóra, aki 15.89 méterrel második helyezést ért el, szintén egyéni csúccsal.

Kétszer is negyedik helyen végzett Szemán Kitti, aki 1500 méteren és 3000 méteren is új egyéni csúcsnak örülhetett. A rövidebb számában 5:03.63 percet, a hosszabbikon pedig 10:58.48 percet ért el. Ugyancsak negyedik lett Kovács Gábor magasugrásban 1.65 méterrel.

Vadászi Bíborka 60 méteren repesztett új egyéni rekordot, a 8.11 másodperces eredmény az ötödik helyhez volt elég.

Ugyancsak egyéni csúcsot futott Fekete Júlia 300 méteren, a 42.74 másodperces idővel pedig az ötödik helyet szerezte meg.

Szólnunk kell még Honti Marcellről is, aki ügyes futással a nyolcadik helyen zárt 2:17.49-es időeredménnyel.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója értékelésében kiemelte, Poharánszki Anna annak dacára is nyerni tudott, hogy a versenyt megelőző héten influenzával küszködött. Csekő Miklós súlylökő pedig több mint másfél méterrel javította meg egyéni legjobbját, ami szintén dicséretes.

A női 4×200-as váltónk több mint két másodpercet vert a mezőnyre, ám egy erősen vitatható ítélet miatt, túlváltás okán, kizárták. Természetesen, ha keserű szájízzel is, de elfogadtuk a döntést. Örömteli viszont, hogy a serdülő korosztályban már nemcsak a középhosszútáv futó-, illetve a dobószámokban tudtunk eredményesek lenni, hanem a rövidtávfutószámokban is. Ez a jövőre nézve kifejezetten biztató – összegzett a szakember.


[fbcomments]