Categories: Sport

VEDAC – Bajnoki cím a hegyifutó ob-n

Három érmet szereztek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club sportolói a közelmúltban megrendezett hegyifutó országos bajnokságon.

A hegyifutó országos bajnokságot a megszokott útvonalon, a Mátraháza–Kékestető útvonalon rendezték meg. A különböző korosztályú versenyzőknek más-más távot kellett teljesíteniük. Az újonc és a serdülő lányoknak öt kilométert. Az előbbieknél Szemán Kata 31:44 perces eredménnyel végzett a második helyen, Németh Dóra pedig ötödik lett 33:18 perccel. A 300 méteres szintemelkedéssel kijelölt pályán a serdülőknél ugyancsak második lett Szemán Kitti 29:59 perccel, míg Rédling Renáta a negyedik helyen ért célba (33:01). A serdülő csapat viszont a Szemán Kitti–Szemán Kata–Rédling Renáta összeállításban magyar bajnoki címnek örülhetett.

A férfiak nyílt versenyében Szemán János, a lányok edzője negyedik lett, míg felesége, Király Kinga megnyerte a nők nyílt kategóriáját.

Teljesen másfajta edzésmunka és más izomzat szükséges a hegyifutáshoz, mint a sík terephez. A lányokat meg is lepte, mennyire elzsibbasztja a lábakat a folytonos emelkedő. Ettől függetlenül nagyon boldogok és elégedettek vagyunk az elért eredményekkel, hiszen a címvédő Pegazus csapatát sikerült magunk mögé utasítani – nyilatkozta Szemán János, aki azt is hozzátette, felesége, Király Kinga eredményére is végtelenül büszke.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago