Sport · 2019.05.28.

VEDAC – Bajnoki cím a hegyifutó ob-n

Három érmet szereztek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club sportolói a közelmúltban megrendezett hegyifutó országos bajnokságon.

A hegyifutó országos bajnokságot a megszokott útvonalon, a Mátraháza–Kékestető útvonalon rendezték meg. A különböző korosztályú versenyzőknek más-más távot kellett teljesíteniük. Az újonc és a serdülő lányoknak öt kilométert. Az előbbieknél Szemán Kata 31:44 perces eredménnyel végzett a második helyen, Németh Dóra pedig ötödik lett 33:18 perccel. A 300 méteres szintemelkedéssel kijelölt pályán a serdülőknél ugyancsak második lett Szemán Kitti 29:59 perccel, míg Rédling Renáta a negyedik helyen ért célba (33:01). A serdülő csapat viszont a Szemán Kitti–Szemán Kata–Rédling Renáta összeállításban magyar bajnoki címnek örülhetett.


A férfiak nyílt versenyében Szemán János, a lányok edzője negyedik lett, míg felesége, Király Kinga megnyerte a nők nyílt kategóriáját.

Teljesen másfajta edzésmunka és más izomzat szükséges a hegyifutáshoz, mint a sík terephez. A lányokat meg is lepte, mennyire elzsibbasztja a lábakat a folytonos emelkedő. Ettől függetlenül nagyon boldogok és elégedettek vagyunk az elért eredményekkel, hiszen a címvédő Pegazus csapatát sikerült magunk mögé utasítani – nyilatkozta Szemán János, aki azt is hozzátette, felesége, Király Kinga eredményére is végtelenül büszke.


[fbcomments]