Categories: Sport

VEDAC – Aranyérem és EB-kvóta

Hét métert javítva eddigi legjobbján nemcsak junior magyar bajnoki címet szerzett Péringer Márk, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club diszkoszvetője, de kvalifikálta magát a korosztályos Európa-bajnokságra is.

A fővárosban bonyolították le a hétvégén a junior és utánpótlás korú atléták országos magyar bajnokságát. Az első napon lépett dobókörbe Péringer Márk diszkoszvető, aki elképesztő teljesítménnyel, 56.64 méteres új egyéni csúccsal nyerte a számot.

Az eredménye új megyei rekord is, ráadásul ezzel indulási jogot szerzett a nyári korosztályos Európa-bajnokságra, amelyet a svédországi Borasban rendeznek meg.

Mozsdényi Dávid, Márk edzője elmondta, nem indult túl jól a szezon tanítványának:

Még nem heverte ki a tavalyi lábsérülését, ezért elég sokáig nem tudtunk szökdelő, a gyorsaságát fejlesztő gyakorlatokat végezni. Aztán az első súlyemelő felmérésnél megsérült a csuklója, emiatt két hónapig az erőfejlesztést is minimalizáltuk. Március végén tudtuk elkezdeni a tényleges munkát, amikor a többiek már előttünk jártak, s ez a versenyeredményeken is meglátszott.

A szakember hozzátette, Márk ráadásul lelkileg is egy kisebb hullámvölgybe került, edzéseken, vagy a versenyek előtt a bemelegítések alkalmával rendre kiválóan dobott, aztán téthelyzetben nem sikerült kihozni magából a maximumot. Szerencsére sikerült úrrá lenni ezen, és jó formában, mentálisan is megerősödve várták a junior ob-t.

Az elmúlt két hétben már könnyített munkát végeztünk, mert szerettünk volna mindenképpen kijutni az Európa-bajnokságra. A számításunk be is jött, Márk hatalmas csúccsal utasította maga mögé a mezőnyt, több mint öt métert verve riválisaira – hangsúlyozta Mozsdényi Dávid.

Az 56.64 méteres eredmény jelenleg Európában a huszadik legjobb, de az edző szerint az Eb-ig hátralévő öt megméretésen még képes lesz javulni tanítványa, s akár 58–59 méterig is eljuthat. Azzal az eredménnyel pedig döntőbe juthat a kontinensvetélkedőn, ami a legfőbb céljuk.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago