Categories: GazdaságEgyéb

VÁROSFEJLESZTÉS – Megépülhet az összekötő út és az új völgyhíd

A Magyar Közlönyben a múlt héten közzétett kormányhatározat szerint a Modern Városok Program keretében mégis megépülhet a 8-as és a 82-es út összekötő szakasza, illetve az Aranyos-völgy fölött tervezett völgyhíd és a csatlakozó utak megépítésével teljessé válhat a belső körgyűrű is – adta hírül mai sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter önkormányzati képviselő.

Az egymilliárd forintból megvalósuló összekötő út az Aréna mellett kialakuló új városi szabadidő- és sportközpont könnyebb megközelítését és a parkolási problémák felszámolását teszi majd lehetővé – hangsúlyozta a polgármester. A területen tavasszal megkezdődik az uszoda építése is – erről már megszületett a kormányhatározat –, ennek szomszédságában pedig a tervek szerint egy jégcsarnok fog felépülni.

A tejes belső körgyűrű kialakításához a Pápai út és a Jutasi út közötti kapcsolatot kell megteremteni. Az első ütemben a Pápai úttól a Kistó utcáig vezető szakasz szerepel, a tervek már elkészültek, a közbeszerzést idén lebonyolítják, tavasszal megkezdődhet a munka. Az új városi völgyhíd – a korábbi tervek aktualizálása után – ezt követően fog megépülni, a pénzügyi tervezés megkezdésére a nemzeti fejlesztési miniszter kapott felhatalmazást. Porga Gyula hozzátette: reményeik szerint 2019-ben már a pontos pénzügyi ütemezést is látni fogjuk.

Szó esett még a sajtótájékoztatón a Petőfi Színház épületegyüttesének rekonstrukciójáról, aminek a részletes megvalósíthatósági tanulmánya már elkészült. 9,7 milliárdos projektről van szó, az első kapavágás, vagyis a munkálatok tényleges megkezdése jövő nyáron várható. A színház a 2018–2019-es évadát már a volt Dimitrov épületébe tervezi.

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago