Gazdaság / Egyéb · 2017.09.20.

VÁROSFEJLESZTÉS – Megépülhet az összekötő út és az új völgyhíd

A Magyar Közlönyben a múlt héten közzétett kormányhatározat szerint a Modern Városok Program keretében mégis megépülhet a 8-as és a 82-es út összekötő szakasza, illetve az Aranyos-völgy fölött tervezett völgyhíd és a csatlakozó utak megépítésével teljessé válhat a belső körgyűrű is – adta hírül mai sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter önkormányzati képviselő.

Az egymilliárd forintból megvalósuló összekötő út az Aréna mellett kialakuló új városi szabadidő- és sportközpont könnyebb megközelítését és a parkolási problémák felszámolását teszi majd lehetővé – hangsúlyozta a polgármester. A területen tavasszal megkezdődik az uszoda építése is – erről már megszületett a kormányhatározat –, ennek szomszédságában pedig a tervek szerint egy jégcsarnok fog felépülni.


A tejes belső körgyűrű kialakításához a Pápai út és a Jutasi út közötti kapcsolatot kell megteremteni. Az első ütemben a Pápai úttól a Kistó utcáig vezető szakasz szerepel, a tervek már elkészültek, a közbeszerzést idén lebonyolítják, tavasszal megkezdődhet a munka. Az új városi völgyhíd – a korábbi tervek aktualizálása után – ezt követően fog megépülni, a pénzügyi tervezés megkezdésére a nemzeti fejlesztési miniszter kapott felhatalmazást. Porga Gyula hozzátette: reményeik szerint 2019-ben már a pontos pénzügyi ütemezést is látni fogjuk.

Szó esett még a sajtótájékoztatón a Petőfi Színház épületegyüttesének rekonstrukciójáról, aminek a részletes megvalósíthatósági tanulmánya már elkészült. 9,7 milliárdos projektről van szó, az első kapavágás, vagyis a munkálatok tényleges megkezdése jövő nyáron várható. A színház a 2018–2019-es évadát már a volt Dimitrov épületébe tervezi.


[fbcomments]