Teraszárnyékolás rolóval? Megoldható!

Ha tehetnénk, nyáron az egész estét kint töltenénk, sőt, még a szabadban való alvást is bevállalnánk, ha tudnánk. Ez érthető, hiszen a közel 40 fokos hőséget minden élőlény nehezen viseli el, hiszen egy éjszaka alatt ilyenkor nem tud lehűlni a ház belső tere. Este talán van egy kis levegő a teraszon, de még a délutáni, esti órákban is odatűzhet a nap. De mi lenne, ha megoldhatnánk az árnyékolást?

A következő cikkben a teraszárnyékoló rolóról lesz szó, ami nagy használati előnyökkel jár. Tarts velünk és ismerkedj meg te is ezzel a sokoldalú termékkel!

Hozzád milyen árnyékoló illik?

Akár a stílust, akár a szerkezetet vesszük figyelembe, elég változatos az árnyékolók piacának kínálata napjainkban. A lakókörnyezet erősen befolyásolhatja a produktum kiválasztását, hiszen mindenféle házban más lesz az esztétikus. A Redőny Diszkont mutatós rolói például igencsak különleges hatást keltenek. De róluk egy kicsit később…

Nem szabad megfeledkezni a helyes méretezés jelentőségéről sem, ugyanakkor azon szintén el kell gondolkodnunk, hogy mi milyen megoldást preferálunk. 

A terasz árnyékolástechnikai szempontból egy külön kategóriát képvisel, mivel itt egy konkrét terület árnyékolásáról van szó. A teraszra néző ablakra ugyanakkor redőnyt, reluxát és rolót is felszerelhetünk. A terasz fölött a napvitorlák és az árnyékolóhálók is helytállnak. 

Mi kerüljön a teraszra néző ablakokra?

Az ablak környékét védeni kell, pont úgy, mint a belső légteret, ezért a teraszra néző ablakot ugyanúgy érdemes árnyékolóval ellátni, mint bármely más többi nyílászárót. 

A roló tökéletes erre a célra, hiszen segítségével jól szabályozható a beáramló fénymennyiség, ugyanakkor a különféle magasságokban megállított rolók valóban érdekes hatást eredményeznek. 

Ez mind szép és jó, de önmagában kevés, ugyanis ettől még nem oldottuk meg a terasz árnyékolásának kérdését. Vagy talán mégis? Hogyan kapcsolódik a roló ehhez a témához?

Van olyan, hogy teraszárnyékoló roló?

A speciális kialakítású rolókat többféleképpen is hasznosíthatjuk, így például a terasz oldalirányból történő árnyékolása is kivitelezhető velük. Nem kell aggódnunk amiatt, hogy a szél, az eső vagy a napsugárzás tönkreteszi őket, legalábbis a minőségi darabok időtálló szerkezettel rendelkeznek. 

Ezeket akkor vethetjük be, ha egy felül fedett teraszt szeretnénk oldalról beárnyékolni. Az sem rossz ötlet, hogy a fejünk fölé napvitorlákat helyezünk, amelyek szintén védenek az erős UV-sugárzástól, de nem mutatnak olyan jól, mint a különleges, színes rolók. Ez igazán jól hangzik!

A rolókat beltéren, sőt, számos esetben kültéren is használhatjuk, ám át kell gondolnunk, hogy valóban illenek-e árnyékolástechnikai elképzeléseinkhez. 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago