Sport · 2020.03.07.

SUMO – EB kvótával és 26 éremmel tért haza a veszprémi csapat

A Dunaharasztiban megrendezett sumo-verseny minden korosztálynak kihívást tartogatott. A versenyt rendező egyesület idén ünnepelte megalakulásának 100. évfordulóját, és ebből az alkalomból nyolc korosztály számára írt ki versenyeket.

Az U10-es, azaz a legfiatalabb utánpótlás korosztály és a felnőttek felkészülési versenyen küzdöttek, az U12 és U16 korosztály az országos bajnokság döntőjén vett részt, míg az U14, U18 és U21 korosztály számára EB válogatóversenyt rendeztek.


A Centrum SE csapata remekül szerepelt a kiemelt versenyen, összesen 10 arany, 10 ezüst és 6 bronzéremmel tért haza. Sajnos nem számoltak csapatpontokat, de az biztos, hogy az ország legerősebb csapata, az Érd és a Centrum SE között dőlt volna el a csapatbajnoki cím sorsa.

OB eredmények:

I. helyezett: Jámbor Levente, Szecsődi Máté, Barnóczki Boldizsár,

II. helyezett: Simon Domokos, Magasházi Róbert, Gáspár Albert, Csendes Bálint,

III. helyezett: Pap Edvin, Csejtei Krisztofer, Márkus Viktor,

IV. helyezett: Varga Olivér,

VII. helyezett: Zima Bence

EB válogató eredmények:

I. helyezett: Pap Edvina, Jámbor Kristóf, Barnóczki Boldizsár,

II. helyezett: Bökönyi Barbara, Kék Milán, Márkus Roland, Laczkó Benedek (U21),

III. helyezett: Vadas Márton, Nyári Vivien, Nagy Gergő,

IV. helyezett: Varga Mihály,

A felkészülési verseny eredményei:

I. helyezett: Csejtei Zoárd, Domokos Antónia, Tóth Krisztián, Csejtei Krisztofer,

II. helyezett: Bóta Bálint, Laczkó Benedek (felnőtt),

III. helyezett: Magasházi Norbert

A verseny után eldőlt, hogy Laczkó Benedek utazhat az áprilisi bakui Európa-bajnokságra, ahol a 100 kilogrammos versenyző U21-U23 és felnőtt korosztályokban indul a nemzeti válogatottban. Előtte a keret közös edzőtáborozáson vesz részt Észtországban, amelynek végén a Vest Viru Openen is elindulnak, amely egyben VB kvalifikációs torna is.

A következő két fordulóban elválik, hogy kik kapnak helyet az őszi utánpótlás Európa-bajnokságra induló repülőgépen – mondta Janku Ferenc, a veszprémi csapat mestere. – Bízom benne, hogy több versenyzőnk is kiharcolja ezt a jogot. A rutinosabbak közül Laczkó Benedek mellett Márkus Roland, Jámbor Kristóf és Nagy Gergő kvótaszerzése több mint esélyes, de szorosan a nyomukban vannak feltörekvő fiataljaink: Pap Edvina, Barnóczki Boldizsár, Vadas Márton és Varga Mihály is. Addig is rengeteg dolgunk van, hiszen gőzerővel építjük utánpótlásunkat Veszprém mellett Öskün és Papkeszin is, ahová 10 éves kortól várjuk a sportág iránt érdeklődőket.


[fbcomments]