Életmód

SÍCUCCOKBAN: Hogyan öltözik a gazdag és hogyan az újgazdag?

Divatbemutatóvá válnak ilyentájt a síparadicsomok. Minél kevesebb a hó, annál fontosabb lesz a rongyrázás, a drága felszerelés kiposztolása az Instagramon, mert valamivel el kell ütni az időt. Jeff Bezos nem felelne meg az újgazdag elvárásoknak.

Lauren Sanchez és Jeff Bezos. Egyszerű feketében, sehol egy márkajel (Fotó: hola.com)

Van, akinek a síelés szenvedély és egyet jelent a szabadsággal, másoknak alkalom arra, hogy megmutassák, van pénzük márkás felszerelésre. Bocsánat az általánosításért, de a túlöltözött újgazdag síel a legrosszabbul. Már Mikszáth Kálmán megmondta, hogy a fürdők, üdülők vendégei szeretik gazdagabbnak mutatni magukat, mint amilyenek, kivéve az igazán gazdagokat. Ők inkább szolidabb megjelenésre törekszenek, mert nekik az inkognitó jelenti a pihenést. 

Lányok a Kopaonikon (Fotó: tuzlanski.ba)

A nova.rs szerb hírportál összeállításában is azt látjuk, hogy például Jeff Bezos, a világ egyik leggazdagabb embere, az Amazon alapítója a lehető legegyszerűbb fekete cuccban síel, akárcsak barátnője, a szédítő dekoltázsáról híres tévés személyiség, Lauren Sanchez. Fekete dzseki, fekete sínadrág, fekete sisak, kék sícipő. Sehol egy márkajel: Dior, Colmar, Bogner, mint amikben a szerbiai sípályákon villognak az ottani jet set tagjai. Jeff Bezos ellenben nem sajnálja a pénzt a biztonságra, sisakra, szemüvegre, kesztyűre, cipőre, ahogyan a fotókon is látszik.

Menő cuccok 2023-ban (Fotó: Gloria Gam)

Kinéznék maguk közül az újgazdagok a Kopaonikon Kendall Jenner amerikai divatmodellt is, aki direkt tré síruhát visel, ami egyébként egy ideje már divatban van a dúsgazdagok között. Mintha a szemeteskukából öltözött volna fel. Kim Kardashian celebnő és anya is szolid feketében siklik az aspeni sípályákon. Na, persze, nem akárhol, mert Aspen a celebek kedvenc találkozóhelye. Itt a sílift felvisz 3814 méter magasságba is, ahonnan szédítő panoráma nyílik a Sziklás-hegységbe.

Ismét divat a fehér (Fotó: Profimedia)

Volt idő, amikor az amerikai filmekben szinte minden hős és gonosztevő Aspenbe ment, ha valamilyen téliesített akciójelenetre volt szükség. Azóta a celebek uralják. Ott legalább van hó, a fotókon is látszik. Nem úgy, mint például az Alpok északi részén, Liechtensteinban. Ebben a kis országban Ausztria és Svájc között tegnap 20 Celsius-fokot mértek, ami inkább a hóolvadásnak kedvez, mint a hóesésnek.

Kendall Jenner újgazdag szemmel nézve nagyon tré öltözetben (Fotó: Rachpot)

A szerbiai Kopaonikon is kevesebb hó van az idén, annál több a csinos lány az Instagram tanúsága szerint. Egymással vetélkednek, hogy kinek van drágább, menőbb szerelése. Ez is egy életcél? Úgy tűnik, az újgazdag felfogás szerint, igen.

Kim Kardashian celeb a gyerekével síel (Fotó: Profimedia)

Vezető kép: Divatbemutatókká válnak ilyenkor a síparadicsomok (Fotó: nova.rs)

Bartuc Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago