Egyéb

Pezsegd át a nyarat egy jó itallal

Mire is vágyhatnánk egy őrületesen forró, nyári napon, mint egy hűsítő italra? Nem kell, hogy folyton csak a jeges szódavízzel enyhítsd szomjúságod. Bolondítsd meg a napod egy Aperollal, melynek édes, könnyed íze frissítőleg hat majd rád. 

Nyári pezsgés

Hazánkban néhány éve lett a kerti partik sztárja az Aperol, szinte kötelező eleme minden jó bulinak. Gondos házigazdaként figyelj oda, hogy a megfelelő kiegészítők mellett mindig legyen elérhető néhány üveg Aperol.

A nyár a pihenésről, a nyaralásról, bulikról és a baráti összejövetelekről szól. Vidám hangulatunkat természetesen megízesíti némi alkohol is. Az Aperol tehát tökéletesen megfelel arra, hogy felszabadultnak érezd magad, de ne veszítsd el a józan eszed. 

Olaszországból származik az aperitif, mely az 1900-as évek elejétől töretlen népszerűségnek örvend. A kis családi cég által gyártott Aperol hamar lett világszerte ismert ital, édeskés íze és főként a feltűnő, narancssárga színe miatt. Az ital pontos receptje titkos, ám alapvető összetevői ismertek. A narancs adja finom aromájának egy részét és az ital színét, még a többi hozzávalóval együtt az alkohol teszi végképp kedveltté.

Tökéletes Aperol Spritz

Bár az Aperol összetevőinek aránya nem publikus, annyi biztos, hogy a narancs mellett mintegy 30 egyéb hozzávaló is megtalálható benne, többek között cinchona gyümölcs és többféle gyógynövény. Az édes, kesernyés ízű, frissítő hatású Aperolt hazánkban elsősorban koktél formájában fogyasztják. Az Aperol Spritz receptjét megosztjuk veled, így biztos kézzel tudod majd kikeverni vendégeid számára.

A recept alapját az Aperol és a habzóbor (prosecco) adja, melyhez hozzáteszünk némi szódavizet vagy szénsavas ásványvizet. Kötelező eleme ennek a koktélnak a sok-sok jég, illetve nem árt a díszítéshez néhány narancsszeletet is felhasználni. Különlegesebb élményt nyújt az Aperol pohárban történő felszolgálása, pár olívabogyóval az italban. Az elegáns, hosszú szárú pohár extravagáns kontúrja a fordított üveg sziluettjét formázza. Vendégeid luxusban érezhetik magukat, ha így kapják italaikat.

Csábítóan hangzik az összetétele, igaz? Vigyázva fogyaszd, hiszen itatja magát. Hamar bárki fejébe szállhat az alkohol. Éhgyomorra lehetőség szerint ne idd, de ha mégis, akkor csak mértékkel és kis mennyiségben ajánljuk.

Felelősségteljes szórakozás

Mint általában véve mindenről, az alkoholfogyasztásról is elmondható, hogy mértékkel fogyasztva a legjobb. Amikor még van emlékképed arról, hogy mit ittál, mennyire élvezted a felszabadultságot, melyet az alkohol nyújtott neked, csak addig igyál.

Hazánkban zéró tolerancia van az utakon, így egy korty Aperolt se fogyassz, és más alkoholt sem, ha útnak indulsz. Szintén veszélyes lehet a túlzott alkoholfogyasztás a vízparton. Halaszd el a vízbe csobbanást akkorra, amikor teljesen józanul gondolkodsz. A nyár természetesen a szórakozásról kell, hogy szóljon, de mindig felelősségteljesen és a határokon belül!

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago