Egyéb

Ötletek vékony OSB lemez felhasználására

Ha OSB lapokról van szó, igazán változatos méretpalettából válogathatunk a vastagságot tekintve. De vajon mire alkalmazható egy vékonyabb, mondjuk 6 mm-es lap? Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet az OSB lapok felhasználásához!

Hogyan készül az OSB lap?

Az OSB lap az angol “Oriented Strand Board” kifejezésből származik, melyet magyarra fordítva irányított szálelrendezésű elemeknek hívhatunk. Készítésük során a felhasznált faanyagot forgácsokra bontva, meghatározott irányba rendezve gyanta és ragasztó segítségével keverik össze. 

Ezután olyan formára préselik, hogy az széleskörűen felhasználható legyen az építőiparban. Az OSB lapokat burkolatok, padlók készítéséhez, de akár falazáshoz vagy tetőfedéshez is előszeretettel alkalmazzák.

A Káplár fatelep nagyszerű OSB lapjai garantálják a magas minőséget, a széles méretpaletta pedig lehetőséget biztosít, hogy a legideálisabb elemeket használhasd fel!

Vékony OSB lap felhasználása

Bár azt gondolnánk, hogy egy vékony alapanyag kevésbé felhasználható, az OSB lapok legvékonyabbja garantáltan rácáfol erre a tévhitre. Mivel ez egy igen erős anyag, kül- és beltéri projektekre, padló telepítéséhez, kerti faház építéséhez, vagy egy műhely létrehozásához is nagyszerű választás lehet. Gyakran találkozhatunk továbbá teraszburkolatként felhasznált OSB lapokkal is.

Így tehát elmondható, hogy az OSB lapok alkalmazásának csupán kreativitásunk szab határt. Azok, akik szeretnek ügyködni bútorok készítésével felújításával, szintén hasznosnak találhatják az OSB lapokat. Egy 6 mm-es vastagságú lapból például nagyszerű fejtámlát készíthetünk a hálószobai ágyhoz. Kiegészíthetjük akár egy-egy saját kezűleg barkácsolt éjjeliszekrénnyel, fiókkal, netán ruhásszekrénnyel is.

Kültéren is nagyszerűen alkalmazhatóak a lapok, amennyiben gondoskodunk arról, hogy ellásuk őket időjárás elleni védőréteggel. Mivel az OSB lapokat megkülönböztethetjük felhasználás szerint is, ezért kültérre érdemes kimondottan nedvességálló verziót választani.

Miért válasszunk OSB lapokat munkálatainkhoz?

Mivel a gyártás során különleges módon rendezik el az OSB lapok szálait, rendkívül erős végeredményt kaphatunk. A lapok további előnyeihez hozzátartozik kedvező áruk is, melyet még inkább erősít a könnyű megmunkálhatóságuk, és az egyszerű szállításuk és tárolásuk.

Természetes anyagok felhasználásával a gyártás során semmilyen hulladék nem keletkezik, amely elszállításáról gondoskodni kellene, hiszen a faanyagok minden része újrahasznosítható. Így amellett, hogy mi is élvezhetjük az OSB lapok nagyszerű tulajdonságait, még a Földet is segítjük eme környezetbarát anyag használatával.

Fedezd fel a Káplár fatelep honlapján elérhető széles kínálatot, és szerezz be nagyszerű OSB lapokat és egyéb rétegelt lemezeket otthoni barkácsprojektedhez!

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago