Categories: Kultúra

PETŐFI SZÍNHÁZ – Magyarországi ősbemutató Veszprémben

Nagy kihívások előtt áll a Petőfi Színház, amelyek egyike az intézmény épületének jövőre kezdődő rekonstrukciója – mondta a mai évadnyitó társulati ülésen Oberfrank Pál, a színház igazgatója.

Gazdag nyár, sok előadás áll a színház kollektívájának háta mögött, és ezt a nagy munkát mindenkinek megköszönte az igazgató.

– Az egyik előttünk álló nagy kihívás a színház épületének rekonstrukciója – folytatta az igazgató. – Nyáron elkészült egy részletes megvalósíthatósági terv. A pénz megvan a felújításra, inkább az a kérdés, hogyan tudjuk kivitelezni, de ez a mi feladatunk. A rekonstrukció egy év múlva indul, és remélhetőleg 2020-ra vagy 2021-re befejeződik. Addig a Dimitrovban fogunk játszani, amelynek a külseje ugyan ijesztő, de a színpadának és a nézőterének jó az atmoszférája, az önkormányzattól pedig kapunk pénzt a szükséges felújításokra.

Oberfrank Pál igazgató, mellette Nagy Károly apátkanonok

Oberfrank Pál elmondta, hogy a tervek szerint január elsejétől nonprofit kft.-ként fog működni a színház, ahogyan a fővárosi színházak többsége és a vidékiek egy része. Nonprofit kft.-ként az intézmény hatékonyabban, gazdaságosabban, rugalmasabban, gyorsabban tud működni, reagálni. Az igazgató az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatban is sok lehetőséget lát, és bejelentette: sok új arcot lát majd a közönség az előttünk álló évad előadásaiban – mi ezúttal három nevet említünk: Bálint András az Isten pénzében, Börcsök Enikő a Kurázsi mama és gyermekeiben játszik főszerepet, és Szombathy Gyulára is szép feladat vár. Az igazgató büszkén újságolta el, hogy a Holt költők társasága című előadás jogaiért igen hosszasan levelezett a színház Londonnal, aminek köszönhetően Veszprémben lesz a darab magyarországi ősbemutatója. Az évad előadásairól bővebben itt olvashatnak.

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago