Kultúra · 2017.08.21.

PETŐFI SZÍNHÁZ – Magyarországi ősbemutató Veszprémben

Nagy kihívások előtt áll a Petőfi Színház, amelyek egyike az intézmény épületének jövőre kezdődő rekonstrukciója – mondta a mai évadnyitó társulati ülésen Oberfrank Pál, a színház igazgatója.

Gazdag nyár, sok előadás áll a színház kollektívájának háta mögött, és ezt a nagy munkát mindenkinek megköszönte az igazgató.


– Az egyik előttünk álló nagy kihívás a színház épületének rekonstrukciója – folytatta az igazgató. – Nyáron elkészült egy részletes megvalósíthatósági terv. A pénz megvan a felújításra, inkább az a kérdés, hogyan tudjuk kivitelezni, de ez a mi feladatunk. A rekonstrukció egy év múlva indul, és remélhetőleg 2020-ra vagy 2021-re befejeződik. Addig a Dimitrovban fogunk játszani, amelynek a külseje ugyan ijesztő, de a színpadának és a nézőterének jó az atmoszférája, az önkormányzattól pedig kapunk pénzt a szükséges felújításokra.

Oberfrank Pál igazgató, mellette Nagy Károly apátkanonok

Oberfrank Pál igazgató, mellette Nagy Károly apátkanonok

Oberfrank Pál elmondta, hogy a tervek szerint január elsejétől nonprofit kft.-ként fog működni a színház, ahogyan a fővárosi színházak többsége és a vidékiek egy része. Nonprofit kft.-ként az intézmény hatékonyabban, gazdaságosabban, rugalmasabban, gyorsabban tud működni, reagálni. Az igazgató az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatban is sok lehetőséget lát, és bejelentette: sok új arcot lát majd a közönség az előttünk álló évad előadásaiban – mi ezúttal három nevet említünk: Bálint András az Isten pénzében, Börcsök Enikő a Kurázsi mama és gyermekeiben játszik főszerepet, és Szombathy Gyulára is szép feladat vár. Az igazgató büszkén újságolta el, hogy a Holt költők társasága című előadás jogaiért igen hosszasan levelezett a színház Londonnal, aminek köszönhetően Veszprémben lesz a darab magyarországi ősbemutatója. Az évad előadásairól bővebben itt olvashatnak.


[fbcomments]