Categories: Közélet

PANNON EGYETEM – Nyelvtanulással a boldogulásért

Nyelvtanulási pályázatára 330 millió forintot nyert el a Pannon Egyetem, amelyből 2200 középiskolás nyelvtudásának javítását finanszírozzák.

A Pannon Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be A középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvtudásának javítása, valamint a sikeres emelt szintű idegen nyelvi érettségire való felkészítés biztosításának megvalósítása tárgyú felhívásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az egyetem Nyelvtanulással a boldogulásért című pályázatát 330 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018. január 1-jén indult és 2020. december 31-én zárul.

A konstrukció átfogó célja a középfokú oktatásban részt vevő tanulók nyelvtudásának javítása, illetve annak elősegítése, hogy a tanulók sikeresen készüljenek fel az emelt szintű idegen nyelvi érettségire.

A pályázatban a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar és a Nagykanizsai Campus vesz részt.

A pályázat keretében a Pannon Egyetem angol és német nyelvtanár szakos hallgatói tartanak élményközpontú, interaktív, nem formális nyelvi foglalkozásokat és táborokat. Ezen időszak alatt 2200 középiskolai diákot vonnak be programjaikba Veszprém, Zala és Fejér megye köznevelési intézményeiből. Ezzel párhuzamosan történik a középiskolai nyelvszakos pedagógusok ismeretanyagának bővítése is.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago