Categories: Közélet

ÖSSZHANG – Belvárosi épületszörnyetegek

Azt csicsergik a madarak, hogy Mészáros Lőrinc nemrégiben alaposan körülnézett Veszprémben. Állítólag szemügyre vette a belváros legrondább épületeit, például a volt pártházat, a szakszervezetek házát, a szűkebb belvárost és az iszonyatos Veszprém Hotelt is. Azt is mondhatnánk, végre egy pénzes ember a városban!

A képviselőtestület legutóbbi ülésén Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) képviselő napirend előtt az kérdezte, folytatódik-e a belváros megújítása, és – az ország gázszerelője által is szemügyre vett – épületszörnyetegek közé sorolta (jogosan) a húszemeletest is. Különös tekintettel arra, mondta, hogy városunk pályázik az Ország Kulturális Fővárosa címre.

Porga Gyula polgármester válaszában ezúttal optimista volt: lesznek építkezések, nem csak harmadik, negyedik, de ötödik ütem is(!), lesz kulturális negyed, megújul a színház, színházkert, múzeum, könyvtár, az Erzsébetliget. Polgármesterünk bízik egy majdani sikeres pályázatban, amely révén nem csak a szakszervezetek háza, a zöldház és a hotel újulhatna meg, hanem a buszpályaudvar és a Balaton bútorgyár volt területe is, amely jelenleg a „legnagyobb seb a város szövetén”. Ami azóta még nagyobb, mert a napokban lángra kapott, és majdnem teljesen leégett.

Próbáltuk Mészáros szemével figyelni, mit lehet kihozni ebből a belvárosból. Mi tagadás, ha milliomosok lennénk, nekünk sem a húszemeletesen akadna meg a szemünk. Abból pénz nem lehet csinálni. Viszont itt van a csaknem rehabilitált belvárosunk a saját sebeivel. Ezek gyógykezelése már nyereséggel is kecsegtethet. Pláne, ha kormányközeli Mészárosunk elképzelései valahogyan egybeesnének a kampány időszakának fölturbózott hurráoptimizmusával.

(A fotógaléria bármelyik képre kattintva kinyílik.)

Gombás Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago