Közérzet · 2017.04.19.

ÖSSZHANG – Belvárosi épületszörnyetegek

Azt csicsergik a madarak, hogy Mészáros Lőrinc nemrégiben alaposan körülnézett Veszprémben. Állítólag szemügyre vette a belváros legrondább épületeit, például a volt pártházat, a szakszervezetek házát, a szűkebb belvárost és az iszonyatos Veszprém Hotelt is. Azt is mondhatnánk, végre egy pénzes ember a városban!

A képviselőtestület legutóbbi ülésén Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) képviselő napirend előtt az kérdezte, folytatódik-e a belváros megújítása, és – az ország gázszerelője által is szemügyre vett – épületszörnyetegek közé sorolta (jogosan) a húszemeletest is. Különös tekintettel arra, mondta, hogy városunk pályázik az Ország Kulturális Fővárosa címre.


Porga Gyula polgármester válaszában ezúttal optimista volt: lesznek építkezések, nem csak harmadik, negyedik, de ötödik ütem is(!), lesz kulturális negyed, megújul a színház, színházkert, múzeum, könyvtár, az Erzsébetliget. Polgármesterünk bízik egy majdani sikeres pályázatban, amely révén nem csak a szakszervezetek háza, a zöldház és a hotel újulhatna meg, hanem a buszpályaudvar és a Balaton bútorgyár volt területe is, amely jelenleg a „legnagyobb seb a város szövetén”. Ami azóta még nagyobb, mert a napokban lángra kapott, és majdnem teljesen leégett.

Próbáltuk Mészáros szemével figyelni, mit lehet kihozni ebből a belvárosból. Mi tagadás, ha milliomosok lennénk, nekünk sem a húszemeletesen akadna meg a szemünk. Abból pénz nem lehet csinálni. Viszont itt van a csaknem rehabilitált belvárosunk a saját sebeivel. Ezek gyógykezelése már nyereséggel is kecsegtethet. Pláne, ha kormányközeli Mészárosunk elképzelései valahogyan egybeesnének a kampány időszakának fölturbózott hurráoptimizmusával.

(A fotógaléria bármelyik képre kattintva kinyílik.)


[fbcomments]