Categories: Közélet

KIFUTÓ JELLEGGEL – Mindenki mossa kezeit

Egy zenei kultúrájára büszke városnak sokkal nagyobb figyelmet kellett volna fordítania a középiskolai zeneművészeti képzés megmentésére. A fejlesztésekre kellett volna összpontosítania az elsorvadáshoz való asszisztálás helyett – mondta Gerstmár Ferenc (LMP) önkormányzati képviselő a zeneművészeti szakközépiskola egykori, Völgyhíd téri épülete előtt, Requiem címmel tartott sajtótájékoztatóján.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Veszprémben a középiskolai zeneművészeti képzés hamarosan meg fog szűnni. A képviselő-testület legutóbbi ülésén hozott döntést arról, hogy egyetért az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokban működő iskolák átszervezésével. Eszerint a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola keretei között a szakgimnáziumi képzés 2017. szeptember 1-jétől „kifutó jelleggel” működik.

Ami azt jelenti, hogy amint az utolsó végzős osztály is leérettségizik, a képzés meg fog szűnni. A tankerület igazgatója szerint sem korábban a városvezetés, sem később a tankerület, mint szakmai vezetés különösebb lépéseket nem tehetett azért, hogy jobban fusson az iskola.

– Vagyis mindenki mossa kezeit, miközben a város képzési palettája szegényebb lesz – mondta az LMP-s képviselő, és emlékeztetett a fideszes városvezetés öt évvel ezelőtti döntésére, amellyel a zeneművészeti szakközépiskolát átköltöztette a Völgyhíd téren levő épületéből a leromlott állapotú néha művelődési házba.

Az iskolának azóta már ezt a telephelyet is el kellett hagynia. A Dohnányi önálló iskolából tagintézménnyé vált, a diákotthoni ellátás pedig külön helyszínre került. Az iskolát tanárok hagyták el. Nem véletlen, hogy Kováts Péter 2013-ban már nem pályázott az intézményvezetői posztra, mint ahogy az sem, hogy a tanulói létszám ma ott tart, ahol. Ki íratja szívesen gyermekét egy bizonytalan jövőjű intézménybe?

Végül a képviselő arra kérte a városvezetést, hogy a tankerülettel együttműködésben tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az oktatás más területén ne fordulhasson elő hasonló eset.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago