Közérzet / Kultúra · 2019.06.24.

NYUGDÍJASOKNAK – Nyári egyetem

A Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet áprilisban közös célt fogalmazott meg a nyugdíjas korosztály megszólításával, egy kimondottan a számukra megálmodott folyamatos, havi rendszerességű programlehetőséggel kapcsolatosan.

Az intézmény vezetői és a Szomszédok nyári egyetemet indítanak az érdeklődő, kizárólag nyugdíjas korosztály számára, ahol az egyetem, a művészet, az üzleti élet és a kultúra szereplői hétköznapi nyelven adják át tudásukat. A nyugdíjas egyetem otthona minden esetben a Pannon Egyetem lesz, a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.


Első alkalommal június 26-án, szerdán 10 órától várják az érdeklődőket. A rendezvénysorozatot Porga Gyula polgármester nyitja meg, majd dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora tart előadást Globális éghajlatváltozás – tények és tévhitek címmel. A program a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad műsorával zárul, amelyben vidám versek, jelentek hangzanak el XX. századi klasszikusoktól (Nóti Károly, Rejtő Jenő, Heltai Jenő, Karinthy Frigyes, Vadnay László). A helyszín a Pannon Egyetem, B épületének (Egyetem utca 10.) 2. emeleti konferencia-központja.

A további időpontokról, témakörökről, előadókról itt olvashatnak.

 


[fbcomments]