Sport · 2019.03.13.

NETFIT – Együtt buli a mozgás!

NETFIT® Class Challenge néven országos pályázatot hirdet az 5–12. évfolyamos osztályok számára a Magyar Diáksport Szövetség.

A program során a pályázó osztályok saját tervezésű mozgásprogramokat valósítanak meg a NETFIT® pedagógiai eszközrendszerét felhasználva, annak egyik kiválasztott profiljára alapozva.


A NETFIT® Class Challenge pályázat célkitűzése, hogy játékos módon ismertesse meg a diákokkal a NETFIT® egészségközpontú fittségi teszt lényegét, továbbá, hogy felhívja a diákok figyelmét az egészséges életmód, a rendszeres mozgás fontosságára és arra, hogy a NETFIT® kiváló eszköz az edzéstervezéshez is.

Pedagógusaik szakmai támogatásával és együttműködésével a pályázó osztályoknak egy 2–5 perces, filmet kell készíteniük az általuk választott NETFIT® profilhoz kapcsolódóan, melyben bemutatják az osztályban zajló NETFIT® méréseket, és egy általuk megtervezett edzésprogramot is össze kell állítaniuk. A programnak tartalmaznia kell olyan elemet, amely a kiválasztott profil szerinti fittségi összetevő, vagy összetevők fejlesztését szolgálja, továbbá tartalmaznia kell legalább 2 mozgásos és 1 egészséges táplálkozással kapcsolatos programelemet.

A pályázatra legalább 10, legfeljebb 35 fős létszámú, 5–12. évfolyamos osztályok jelentkezhetnek. A pályázatok beadási határideje április 26. éjfél.

Az országosan és Budapesten meghirdetett pályázat nyertesei között Decathlon sportszerutalványok, RISKA műszaki utalványok, valamint strandbelépők is gazdára találnak. Az országos kiírás fődíja egy egymillió forintos hozzájárulás a nyertes pályázó osztálykirándulásához, a legjobb budapesti pályázó osztály tagjai pedig 15 alkalmas Palatinus strandbelépőt nyernek.

A pontos pályázati kiírás itt található, a NETFIT® programról bővebb információk itt, illetve a Fitten, vidáman című kiadványban olvashatók.


[fbcomments]