Categories: Szórakozás

NEMZETI REGATTA – Alsóörs a bajnok!

Alsóörs nyerte meg a június 11-én, Siófokon megrendezett Nemzeti Regattát, Magyarország településeinek vitorlás versenyét.

Fantasztikusan teljesítettek az alsóörsi hajósok! Scholtz Imre kormányos vezetésével Both Gábor, Hegyi Márton, Bardóczi Miklós, Kovács Endre és Mészáros Sándor a verseny első napján viharos szélben, majd vasárnap szinte szélcsendben tett tanúbizonyságot ügyességéről, illetve taktikai képességéről. Hazánk ötven településének legénysége közül ők bizonyultak legjobbnak. Második Balatonboglár, harmadik Csopak.

Vasárnap volt nagy ünnepség, díjátadás. A regatta buli jellegét erősíti, hogy nem kifejezetten profik mérik össze tudásukat rajta, hanem olyan ismert emberek, közéleti személyiségek, akik kötődnek a vízhez. Az alsóörsiek között is volt például borkereskedő, orvos, fotós, kürtös. A biztonság kedvéért a szövetség skippert (hajóvezetőt) delegált minden hajóhoz, ők voltak a zöld ingesek, de az alsóörsieknek igazából nem volt rá szükség, hiszen náluk tapasztalt hajós kezében volt a kormány.

Kár, hogy a vitorlásversenyt éppen az alsóörsi motoros fesztivál idején tartják, mert különben biztosan sokkal több szurkolója lenne a csapatnak. Amíg a vízen zajlott a versengés, kint a parton bográcsban rotyogott a pörkölt, halászlé, bab, attól függően, melyik település mit főzött, de voltak, akik a színpadon is bemutatkoztak különböző programokkal a vendégseregnek. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársai játékos természetismereti feladatokkal várták a családokat, gyerekeket.

Bartuc Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago