Categories: Szórakozás

VETERÁN – Rozsda és klasszikus elegancia

Szerinte ócskavas, szerinted nemesfém. Szerinte roncs, te látod benne a csillogást. Érzed a karcait, a sebeit, az idő megáll és vissza-visszaránt. Amikor túrsz a mások számára értéktelen, besárgult, kifakult kacat között és meglátod azt az egy szem emblémát, amit évek óta kerestél. Hát ilyen az, amikor egy veterán járműbörzén jársz, és ilyen, amikor megérint a klasszikus motorok, autók világa.

Most ezért a hangulatért nem kell messzire menni, hiszen június 17-én, szombaton reggel nyolctól a Veszprém Aréna parkolójában ismét vár minden érdeklődőt a VI. Veszprémi Veterán Motoros Találkozó és Veterán Alkatrész Börze.

A Veszprémi Motoros Egyesület legnagyobb rendezvényeinek egyike ez az évenként megtartott kiállítás és börze – meséli Steffek József, az egyesület egyik alapítója. – Tavaly közel ötezer ember jött ki a helyszínre és gyönyörködött a 140 kiállított motorcsodában.

Idén is hasonló részvételi arányra számítanak, hiszen motoros berkekben már jegyzik a veszprémiek kezdeményezését.

Évről-évre hagyomány a 11 órakor induló motoros felvonulás, mely körbevezet a város legszebb részein. Veterán autók is érkeznek, ezek is csatlakoznak a menethez. Idén is velünk lesz a hatvanas évekből jól ismert busz, melyen utazva reményeink szerint nagyszülők nosztalgiáznak majd unokáikkal. Lesz balesetmegelőzési bemutató szimulációs eszközökkel és véradás is, mert a jótékonykodás az egyesület egyik fő vezérelve.

A kiállításon szereplő járműveket háromtagú szakmai zsűri bírálja el egy meghatározott szempontrendszer alapján. Az ő szakmai díjaik mellett minden évben a közönség is leadhatja voksát kedvenc járművére. Így lesz ez szombaton is. A szavazók között értékes jutalmakat osztanak ki a szervezők.

Ha szereted a régit, a szépet, hagyd, hogy magába szívjon a nosztalgia! Minden veterán motor és jármű iránt érdeklődőt várnak szeretettel a Veszprémi Motoros Egyesület tagjai!

Bonyhádi Szilvia

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago