Szórakozás · 2017.06.13.

NEMZETI REGATTA – Alsóörs a bajnok!

Alsóörs nyerte meg a június 11-én, Siófokon megrendezett Nemzeti Regattát, Magyarország településeinek vitorlás versenyét.

Fantasztikusan teljesítettek az alsóörsi hajósok! Scholtz Imre kormányos vezetésével Both Gábor, Hegyi Márton, Bardóczi Miklós, Kovács Endre és Mészáros Sándor a verseny első napján viharos szélben, majd vasárnap szinte szélcsendben tett tanúbizonyságot ügyességéről, illetve taktikai képességéről. Hazánk ötven településének legénysége közül ők bizonyultak legjobbnak. Második Balatonboglár, harmadik Csopak.

Vasárnap volt nagy ünnepség, díjátadás. A regatta buli jellegét erősíti, hogy nem kifejezetten profik mérik össze tudásukat rajta, hanem olyan ismert emberek, közéleti személyiségek, akik kötődnek a vízhez. Az alsóörsiek között is volt például borkereskedő, orvos, fotós, kürtös. A biztonság kedvéért a szövetség skippert (hajóvezetőt) delegált minden hajóhoz, ők voltak a zöld ingesek, de az alsóörsieknek igazából nem volt rá szükség, hiszen náluk tapasztalt hajós kezében volt a kormány.

Kár, hogy a vitorlásversenyt éppen az alsóörsi motoros fesztivál idején tartják, mert különben biztosan sokkal több szurkolója lenne a csapatnak. Amíg a vízen zajlott a versengés, kint a parton bográcsban rotyogott a pörkölt, halászlé, bab, attól függően, melyik település mit főzött, de voltak, akik a színpadon is bemutatkoztak különböző programokkal a vendégseregnek. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársai játékos természetismereti feladatokkal várták a családokat, gyerekeket.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!