Categories: KözéletÉletmód

NAPIMORGÓ – A szeméthelyzet nem javul, sőt romlik

Mennyi itt a zöld! – kiáltott fel elismerően egy barátom, amikor a Benedek-hegyről körbenéztünk a városon. Ez nyáron volt. Most az a sok zöld fekete zsákokba gyömöszölve az utcákon dekkol hetek óta. Mi is látjuk, olvasóink is zúgolódnak.

Úgy látszik, a feladat idén is meghaladja a szolgáltató kapacitását. Bár a mi zsákjaink már november elején eltűntek – saját szememmel láttam, amikor begyűjtötték –, egy olvasónk a minap ezt írta nekünk: – Eltemet bennünket a szemét, legyen az üveg, műanyag, papír vagy kommunális. Nem is beszélve a zöldhulladékos zsákokról. Az egész város azokkal van tele.

Más a kukáikat jogtalanul használók miatt dühöng ilyenformán: – A lakótelepieknek eztán már nem csak az itt élők trehányságát kell elviselni, a leleményesek az egész városból hozzák a lomot és szemetet a szelektívek és a kukák mellé. Egy hölgy azt kérdezi: – Külföldön miért tudnak különböző színű kukák és üveg gyűjtő ládák lenni, meg szatyor az újságoknak? Ott minden héten mást és mást visznek el.

Van, aki szerint a másokéba szemetelés szervezetten folyik: – Nálunk a szelektív kukák hamar megtelnek, pedig több sziget is van a közelünkben. Az „élelmes vállalkozok ide küldik az embereiket, hogy a napi hulladékot rakják le. De nem csak a szelektív hulladékszigeteket töltik fel, hanem a kommunális hulladékok számára kihelyezett szemeteseket is. Lassan úgy érezzük, hogy a kukáink mellé őrszolgálatot kell adniuk a lakóknak, hogy legyen hová tenni a szemetünket.


A Szeglethy utcában a Padányi bejárata közelében, vagyis a szűkebb belvárosban rendszeresen tele a kuka és körülötte a hulladék – írta legutóbb valaki. Elmentünk, megnéztük, lefotóztuk. Így igaz.

Szóval nem csak a szolgáltatóval van itt a baj, hanem sok-sok emberrel is. De! Egy hét múlva Veszprémbe látogat az Európa Kulturális Fővárosa pályázat zsűrije. Az ég szerelmére, legalább addigra szíveskedjenek kitakarítani a várost!

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago