Tech

Miről ismerhető fel a jó oktató?

Milyen tulajdonságok, minták és viselkedésbeli megnyilvánulások azok, amelyek alapján könnyedén felismerhető egy jó oktató a jogosítványszerzés folyamatában? Mi mindenre érdemes figyelni akkor, amikor a megfelelő oktatót keresed?

Ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ a bejegyzés keretei között. Bízunk abban, hogy ezáltal is segíteni tudjuk annak a folyamatát, hogy a célokhoz leginkább passzoló tanár segítségével indulhass el a jogosítvány megszerzése felé.

Miért kulcskérdés, hogy megfelelő oktató segítsen hozzá a jogosítványodhoz?

Leginkább azért, mert a személye nagyban befolyásolni tudja, hogy mennyire lesz gördülékeny az utad a kezdeti lépésektől egészen a jogosítványod sikeres megszerzéséig. Emiatt esszenciális kérdés tudatosan odafigyelni a megfelelő választásra.

A jó oktatóval öröm együttműködni, és alig várod, hogy kezdődjenek az újabb órák. Például a LikeDrive autósiskolánál jelentkezés közben is érezni fogod a kellemes hangulatot, a munkatársak pedig még akkor is hatékonyan segítenek a fejlődésben, ha kimondottan félsz az autóvezetéstől.

Nem feltétlenül könnyű viszont felismerni, hogy melyik oktatóval lehet gördülékeny az együttműködés. Pontosan emiatt szedtük össze az alábbiakban azokat a szempontokat, amelyek segíthetnek könnyen felismerni a jó oktatót.

Néhány fontos jellemző

Mindenképp pozitívumnak számít egy tanárnál az, hogy még olyankor is képes megőrizni a nyugalmát, amikor be kell avatkoznia. A jó oktató akkor is nyugodt marad, amikor szorongó tanulóval kell dolgoznia. A nyugalma ugyanis kulcsfontosságú, hiszen biztonságérzetet ad a tanulónak is.

Hasonlóan fontos az is, hogy folyamatos jelleggel visszajelzés adjon azzal kapcsolatban, hogy az egyes manővereket, illetve a gépjárműkezelési technikát a tanuló mennyire ügyesen hajtja végre.

A jó oktató természetesen a hibákra is rámutat. Ezt azonban nyugodt hangnemben, a fejlődést elősegítve teszi. A célja ugyanis 100 százalékban az, hogy hatékonyan segítse a tanulót a jogosítványszerzés irányába.

Ami szintén kiemelkedően fontos

Az sem egy elhanyagolható szempont, hogy menet közben miként viszonyul a közlekedés többi résztvevőjéhez. A nyugalmának megőrzése ugyanis akkor sem hátrány, amikor egy másik autóssal támad konfliktusközeli helyzet.

A megfelelő attitűdön és magatartáson túl az elérhetőség sem hátrány, amikor az ember tanárt keres. Amikor ugyanis sikeresen teljesítetted a KRESZ vizsgád, jogosan szeretnéd minél rövidebb időn belül elkezdeni a gyakorlati órákat is.

Ezenfelül egy jó szakember menet közben sem felejti el felhívni a figyelmed a KRESZ szabályaira. Nyilván ezt nem kioktató hangnemben, sokkal inkább konstruktív módon teszi. Az a célja, hogy segítsen memorizálni azokat a szabályokat, amelyekre gyakorta lesz szükséged majd azt követően is, hogy sikeresen megszerezted a jogosítványodat.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago