Tech

Miért jó trekking bringával tekerni?

Sokak fejében a mountain bike az egyedüli olyan kerékpár, amelyet terepen is bátran bevethetünk, pedig a 21. században élünk, ahol egyre több bringa születik meg. A trekking biciklik például számos helyen jól teljesítenek, így ha a szabadban szeretnénk időzni, érdemes átgondolni, van-e hely egy ilyen csodás darabnak az otthonunkban.

A következő cikkben most górcső alá vesszük ezeket a sajátos bicajokat és megtudhatjuk, miért is olyan praktikusak. Tarts velem!

Mi is az a trekking kerékpár?

Amikor kerékpárt szeretnénk beszerezni, pontosan tudnunk kell, hogy milyen célra szeretnénk használni azt a bicajt. A Bikepro.hu kerékpár webshop kerékpár vásárlás tippjeivel egy tekeréssel közelebb kerülhetünk álmaink járgányához és igen, még a legvadabb túrákhoz is lesz társunk.

De lássuk csak, hogy milyen túrabringák léteznek. A mountain bike valóban ismert, viszont nem ez az egyetlen lehetőségünk. A trekking bringák például a modern túrázás tökéletes eszközei, ráadásul sokkal kényelmesebbek, mint a mountain bike-ok. Ami pedig a legfontosabb, ezek a hosszabb, aszfalton megtett utakon képesek hasítani. A hazai dombos területeken szintén bevethetjük őket, de a hegyes vidékeken nem éppen őket ajánljuk.

Hogyan néz ki egy ilyen kerékpár?

A trekking biciklinek egyedi a vázgeometriája. A mountain bike-on ülve ezzel szemben görnyedt háttal tudunk ülni, tehát ebből a szempontból egy trekking sokkal kényelmesebb. Sokan a városi kerékpárral szeretnének túrázni, ami még rövidebb utak alatt lehetséges is, azonban ha huzamosabb ideig használjuk őket, akkor az a hátunkat és a derekunkat sem kíméli majd. 

Egy trekking bringával sokkal kisebb terhelés ér minket, így egy-egy kimerítő tekerés után nem fogunk kényelmetlenül feküdni, amikor pihenni megyünk. Általánosságban elmondható, hogy teljesen más lesz a komfortérzetünk.

Milyen túrakerékpárok közül válogathatunk? 

Ezek a bicajok tökéletesen alkalmasak azon hétköznapi tekerők számára, akik gyakorta járnak túrázni. A hazai piacon a Neuzer, a Csepel, a Hauser, a Superior és a Rock Machine márkák modelljei biztosítják számunkra a legszínesebb kínálatot. 

A trekking darabok általában enyhén emelkedő kormánnyal rendelkeznek, ezenkívül a V-fék és a mechanikus vagy hidraulikus tárcsafékrendszer egyaránt kiegészítheti ezeket a remek járgányokat. 

Ugyanakkor ez a bringatípus mindig kap első kerékfelfüggesztést, vagyis akkor is ugyanilyen jól teljesít, ha letérünk vele az aszfaltról. A trekkingre természetesen kedvünk szerint szerelhetünk kiegészítőket, hogy útjaink során semmiből ne szenvedjünk hiányt. 

Remélem, neked is sikerült többet megtudnod a túrakerékpárok világáról, és ezután magabiztosan veted bele magad a vásárlásba. Ne feledd, ha túra, akkor trekking!

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago