Categories: SzórakozásÉletmód

MÉZES – Kalandnap gyerekeknek

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a mézeskalácsok és díszítésük varázslatos világába vezeti be a gyerekeket és hozzátartozóikat január 22-én, vasárnap kilenctől tizenegyig Nemesvámoson, a Fehérlófia Waldorf Iskola tanodájában (Kossuth u. 24.).

Szeretnél különleges formájú mézeskalácsot sütni, esetleg a díszítésre is vállalkoznál? Hogy a mézes-édes finomság megkóstolásáról már ne is beszéljünk! Megnéznéd, hogyan csinálják a nagyok és profik, hogy te is el tudj lesni pár trükköt? Akkor nincs más teendőd, mint kézen fogni anyut, aput, nagyit, papit, kistesót, és irány Nemesvámos, ahol már vár a gyúrni- és sütnivaló.

Szánkó vagy lovacska? Esetleg csillag vagy hóember? A forma mellett a dísz mintája is a lehetőségek széles tárházát nyújtja, amelyhez ötleteket, segítséget, mintát és nem utolsósorban a helyes praktikák titkát osztja meg a résztvevőkkel Sárkány Zsuzsa mézeskalács-készítő. A program során a gyerekek kiélhetik saját kreativitásukat, és szárnyaló fantáziájuk révén igazán egyedi és izgalmas finomságokkal térhetnek haza. Mindeközben megismerik a hagyományos népi díszítés elemeit és motívumait.

A jelentkezéseket január 18-áig a timi@csalan.hu e-mail címre várják. A gyerekek felügyeletét és Veszprémből való kiutazását a Csalán egyesület segíti, de természetesen a hozzátartozók által egyénileg is megoldható az utazás. A lényeg, hogy mindenki ott legyen a kezdésre, 9 órára. Regisztráció mindenképpen szükséges.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago