Szórakozás / Életmód · 2017.01.17.

MÉZES – Kalandnap gyerekeknek

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a mézeskalácsok és díszítésük varázslatos világába vezeti be a gyerekeket és hozzátartozóikat január 22-én, vasárnap kilenctől tizenegyig Nemesvámoson, a Fehérlófia Waldorf Iskola tanodájában (Kossuth u. 24.).

Szeretnél különleges formájú mézeskalácsot sütni, esetleg a díszítésre is vállalkoznál? Hogy a mézes-édes finomság megkóstolásáról már ne is beszéljünk! Megnéznéd, hogyan csinálják a nagyok és profik, hogy te is el tudj lesni pár trükköt? Akkor nincs más teendőd, mint kézen fogni anyut, aput, nagyit, papit, kistesót, és irány Nemesvámos, ahol már vár a gyúrni- és sütnivaló.


Szánkó vagy lovacska? Esetleg csillag vagy hóember? A forma mellett a dísz mintája is a lehetőségek széles tárházát nyújtja, amelyhez ötleteket, segítséget, mintát és nem utolsósorban a helyes praktikák titkát osztja meg a résztvevőkkel Sárkány Zsuzsa mézeskalács-készítő. A program során a gyerekek kiélhetik saját kreativitásukat, és szárnyaló fantáziájuk révén igazán egyedi és izgalmas finomságokkal térhetnek haza. Mindeközben megismerik a hagyományos népi díszítés elemeit és motívumait.

A jelentkezéseket január 18-áig a timi@csalan.hu e-mail címre várják. A gyerekek felügyeletét és Veszprémből való kiutazását a Csalán egyesület segíti, de természetesen a hozzátartozók által egyénileg is megoldható az utazás. A lényeg, hogy mindenki ott legyen a kezdésre, 9 órára. Regisztráció mindenképpen szükséges.


[fbcomments]