Életmód

Márkás ruhák és cipő helyes viselése

A tökéletes megjelenés alapvető kellékei a divatos szettek, az igényes cipők, amik ebben az esetben mindenképpen márkás és sikkes darabok. A divat szerelmesei számára igen fontos kérdés, hogy mi áll a gyártó mögött, bízhatnak-e abban, hogy a választott ruha vagy cipő sokáig bírja a strapát. 

Egyes híres brandeket senkinek nem kell bemutatni, de még mindig nem tiszta a kép, hogyan érdemes ezeket a modelleket helyesen viselni. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mit tud az egyik legnagyobb márka. 

Nagyító alatt az ikonikus brandek

Vajon milyen stílusteremtő jelentőséggel bírnak azok a kollekciók, amelyeket nagy nevek álmodtak meg? Van egy magyar származású, amerikai tervező, akinek a divat iránti érdeklődése már kiskorától megmutatkozott. Tanulmányait nem véletlen ezen a területen kezdte meg, bár sosem diplomázott le belőle. 

A Borgo.hu Calvin Klein cipőit tehát egy olyan ember alkotta meg, akit mindig érdekelt a sikk, a stílus, a divat. Karrierje kezdetén még kisebb butikoknál tervezett, majd 1968-ban egy barátjával karöltve megalapított a saját cégét. 

A Calvin Klein Limited nagyon hamar sikeres lett. Bár kezdetben csak pár ruhát és kabátot dobtak piacra, tíz éven belül már 100 millió dolláros bevételre tettek szert. A márka betörése az iparra az 1980-as években történt meg, akkor nemzetközileg is ismertté váltak, köszönhetően a Brooke Shields által reklámozott farmernek. A márkajelzéssel ellátott ruhadarab hatalmas népszerűségre tett szert, az egész világon ismerték és szerették az ikonikus nadrágot. 

Tervező, aki stílust teremtett

A divatot kedvelők már a megjelenéskor odavoltak ezért a letisztult és új irányzatért, amivel Calvin Klein megreformálta a stílus fogalmát. A klasszikus ruhák és blézerek, valamint a különleges fehérneműk és cipők idővel mind a vonal vezető képviselői lettek. A stílusos minimalista termékek azért ennyire kedveltek, mert nincs megkötés azzal kapcsolatban, hogyan és miként viselhetőek. 

Calvin Klein nemcsak a divat szempontjából számít úttörőnek, hiszen a reklámok kapcsán is tudott újat mutatni. Sokszor botrányos és polgárpukkasztó megjelenésével az első olyan brand volt, aminek a központi elemévé vált a lazaság, a fiatalság, valamint a szexualitás. A töretlen siker titka, hogy pillanatok alatt volt képes reagálni a változásokra, ezt pedig mindenki örömmel fogadta.

Calvin Klein cipő, mint a gardrób alapdarabja

A ruhák, a fehérneműk, illetve a parfümök mellett a tervező cipőkkel is elkezdett foglalkozni. A kiváló minőségű lépők anyaghasználata garancia annak tartósságára, hiszen nagy hangsúlyt fektettek erre a tervezés során. A CK kínálatra letisztult és fiatalos irány jellemző, igazi must have darabnak születtek. 

Az egyik legjobb választás a Classic Cupsole Slip-on modell, amely remekül kombinálható szinte bármilyen outfittel. A belebújós, minimál színű és formavilágú kivitel még egy egyszerű farmer-póló kombót is képes feldobni. 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago