Categories: Életmód

MANDULAVIRÁG – Vissza a természethez!

Itt az idő majálisozni, kimenni a természetbe, élvezni a tavaszi harsány zöldet! Csaknem kétszázan vettek részt szombaton a Mandulavirág teljesítménytúrán, amit a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület szervezett a hozzá tartozó öt faluban Alsóörstől Csopakig. Beszélgettem a túrázókkal a Csákány-hegyi kilátónál, Csopak fölött, miközben pecsételtem a nevezőlapjukra a kis helikoptereket. Csodálatosan vidámak és lazák voltak.

Nyugodtabban mozogtak, mint a pesti metrón, a hangjuk harsányabb lett és közvetlenebb. Barátkoztak a gyerekekkel és a túrát engedelmesen végigjáró labradorral.

A pecsételő ponton sajátkezűleg sütött medvehagymás pogácsa várta az elsőket, amíg el nem fogyott. Előkerültek a szendvicsek, a különféle butykosok, egy kis müzliszelet. A gyomrok megnyugodtak, a túrázók „feltankoltak” a 20 kilométeres táv további kétharmadának teljesítéséhez. Lebegő, kellemes állapot járni az erdőt, nézni a friss zöld lombkoronák tetején trillázó madarakat. Mert nagyon él az erdő tavasszal. Szinte percről-percre bújnak elő az újabb színes virágok. Még az se baj, ha a szél az arcunkba fúj és sűrűn elbújik a nap a felhők mögé.

Nem csak természetimádók jöttek, hanem tájfutók is, akik két óra alatt ledarálják a távot Alsóörs, Lovas, Paloznak, Csopak, Felsőörs és Alsóörs között. A lényeg, hogy mindenki úgy teljesítse a túrát, ahogy neki jó, hogy a végén úgy érezze: tökéletesen feltöltődött, megújult.

(A képgaléria bármelyik fotóra kattintva megnyílik.)

Bartuc Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago