Egyéb

MAN – Januárban ingyenes lesz a V-Busz mindenkinek

Megérkeztek Veszprémbe a V-Busz új flottájának első járművei. A Hotel elé begördülő buszok szemmel láthatólag nagy tetszést arattak a várakozók körében. Az újságírókat Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő társaságában Martin Strier, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója vitte ki a Volán telepen tartott sajtótájékoztatóra. Megnyugtatott mindenkit, a jogosítványa erre a járműtípusra is érvényes.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy három évvel ezelőtt Veszprém volt az a nagyváros, ahol a legöregebb autóbuszok gurultak az utakon, januártól viszont mi leszünk azok, akik a legfiatalabb flottával büszkélkedhetnek. Nem volt könnyű az út idáig, de megérte, hogy elég bátrak voltunk saját kézbe venni a közösségi közlekedést – mondta. A nulla kilométeres, korszerű járműparkra akár karácsonyi ajándékként is tekinthetünk, amit azzal egészít ki a társaság, hogy január 1-jétől 31-ig minden utas ingyen buszozhat a V-Busz helyi járatain. Az eseményt megörökítő méretes slusszkulcsot Hoyos György, a MAN üzletág igazgatója adta át Porga Gyulának. A ma megérkezett tíz autóbusz hétfőn már forgalomba áll, majd folyamatosan a többi is a szállítás ütemében. Összesen 28 szóló és 14 csuklós jármű váltja le teljesen a régi flottát január elsejétől.

Nem sokkal a sajtótájékoztató után fotók és hírek kezdtek terjedni arról a közösségi oldalakon, hogy az egyik MAN busz alig a városba érkezését követően lerobbant a pláza előtti körforgalomban. Polgári István, a V-Busz ügyvezetője, sajtósán keresztül a kérdésünkre annyit válaszolt: nem igaz.

A vezető fotón balról jobbra: Ovádi Péter, Porga Gyula, Hoyos György és Martin Strier

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago