Tech / Egyéb · 2021.12.16.

MAN – Januárban ingyenes lesz a V-Busz mindenkinek

Megérkeztek Veszprémbe a V-Busz új flottájának első járművei. A Hotel elé begördülő buszok szemmel láthatólag nagy tetszést arattak a várakozók körében. Az újságírókat Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő társaságában Martin Strier, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója vitte ki a Volán telepen tartott sajtótájékoztatóra. Megnyugtatott mindenkit, a jogosítványa erre a járműtípusra is érvényes.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy három évvel ezelőtt Veszprém volt az a nagyváros, ahol a legöregebb autóbuszok gurultak az utakon, januártól viszont mi leszünk azok, akik a legfiatalabb flottával büszkélkedhetnek. Nem volt könnyű az út idáig, de megérte, hogy elég bátrak voltunk saját kézbe venni a közösségi közlekedést – mondta. A nulla kilométeres, korszerű járműparkra akár karácsonyi ajándékként is tekinthetünk, amit azzal egészít ki a társaság, hogy január 1-jétől 31-ig minden utas ingyen buszozhat a V-Busz helyi járatain. Az eseményt megörökítő méretes slusszkulcsot Hoyos György, a MAN üzletág igazgatója adta át Porga Gyulának. A ma megérkezett tíz autóbusz hétfőn már forgalomba áll, majd folyamatosan a többi is a szállítás ütemében. Összesen 28 szóló és 14 csuklós jármű váltja le teljesen a régi flottát január elsejétől.

Nem sokkal a sajtótájékoztató után fotók és hírek kezdtek terjedni arról a közösségi oldalakon, hogy az egyik MAN busz alig a városba érkezését követően lerobbant a pláza előtti körforgalomban. Polgári István, a V-Busz ügyvezetője, sajtósán keresztül a kérdésünkre annyit válaszolt: nem igaz.


A vezető fotón balról jobbra: Ovádi Péter, Porga Gyula, Hoyos György és Martin Strier


[fbcomments]