KÖZÖSSÉGÉPÍTŐK – k3, a klub

Titokzatos beírásra figyeltünk fel a legnagyobb közösségi oldalon: „Mi az a k3? Az igényes kikapcsolódás, érdekes vendégek és értékes programok védjegye. A célunk nem csupán tartalmas események életre keltése, hanem egy új veszprémi közösség kiépítése.” Kik lehetnek ezek a hölgyek és/vagy urak, akik ilyesmire „vetemednek”? Annyit tudtunk róluk, amennyit közöltek: február 15-én, Valentin-nap apropóján Nyáry Krisztián lesz a vendégük a Hangvilla konferenciatermében.

Próbáltuk felderíteni a kilétüket, nem sikerült. Írtunk a fb-oldalukra. A válaszuk: kérnek egy telefonszámot, és jelentkezni fognak. Napok múltak el ismét, a telefonhívás sehol. Már-már feladtuk, hogy megtudjuk, kik szeretnének új színt vinni Veszprém kulturális és (nem létező) társasági életébe, amikor mégis megcsörrent a telefonunk.

Komondy Eszterrel, az egyik kezdeményezővel másnap találkoztunk.

Annyi az elfoglaltságunk a klubbal kapcsolatban, hogy mi is csak a közösségi oldalon és telefonon tudjuk tartani a kapcsolatot egymással – mondja Eszter. – A K3 másik két tagja Zimonyi Barbara és Gaschler-Gyeviki Nóra. Én Almádiban lakom, ők Veszprémben.És hogy mi is pontosan a k3? Közösség, kultúra, kikapcsolódás.

A három ifjú hölgy egy coach-tanfolyamon barátkozott össze, és kezdett el arról beszélgetni, hogy érdemes lenne egy újszerű klubot létrehozni Veszprémben.

Az inspirációt az adta nekünk, hogy egy barátnőm Kecskeméten létrehozott és nagy sikerrel vezet egy hasonló klubot, nagyszerű estekkel, jóízű beszélgetésekkel. Én posztoltam a kecskeméti eseményeket, Barbi és Nóra pedig fölvetették, hogy miért nem vágunk bele mi is egy ahhoz hasonlóba. A kecskemétivel ellentétben azonban mi nagy-nagy szeretettel várunk a klubba urakat is, nemcsak hölgyeket!

A klubtalálkozókat havonta tervezik meghirdetni ismert és kevésbé ismert vendégekkel az élet minden területéről. A sorozatot kiegészítő rendezvények színesítik, ahol játékos, önismeret-fejlesztő workshopok keretében, vagy filmvetítéssel egybekötött beszélgetés során járnak körbe olyan, sokakat foglalkoztató témákat, mint a család/karrier, párkapcsolati konfliktusok, szakítás/újrakezdés, vagy különböző életszakaszaink nagy kihívásai.

Hiányoltunk egy olyan helyet, ahol a közönség nemcsak passzív résztvevője az eseményeknek, de a kérdéseit is fölteheti, sőt, a tagjai egymással is beszélgetésbe kezdhetnek, szóval egy valóban kötetlen klub szeretne lenni a k3.

A három hölgy már kezdeti sikerélményt is elkönyvelhetett: az általuk megkeresett szolgáltatók, cégek értékes tombolaajándékokat ajánlottak fel a közönségnek, és Nyáry Krisztián is magával hozza egyik könyvét, amelyet az esten kisorsolnak.

Szeretnénk egy jól és hosszú távon működő klubot létrehozni, amelynek kialakul egy kemény magja, de természetesen szívesen látunk majd új és még újabb tagokat is – zárja Komondy Eszter.

Az első est tehát február 15-én, szerdán 18 órakor lesz a Hangvilla második emeleti konferenciatermében Nyáry Krisztiánnal, a következő találkozó pedig március 23-án – az utóbbi programja egyelőre nem publikus.

Az alapítók

Komondy Eszter coach-ként és trénerként hosszú évek óta támogatja a férfiakat, nőket, munkavállalókat, munkaadókat, párokat és a szingliket az útkeresésben, a megoldások felkutatásában, saját válaszaik megfogalmazásában. Imád beszélgetni. Kíváncsi. Az emberre, az érzéseire, a belső kérdéseire, a céljaira, az útjára. És hálás azért, hogy sokan megosztják ezeket vele és a munkája által, amit inkább hivatásnak nevezne, hatással lehet az életükre.

Olyan sokan küzdünk különféle problémákkal, vagyunk egyedül, vagyunk tanácstalanok – egy jó barát, egy összetartó közösség sokat segíthet. Szeretném, ha a k3 is ilyenné nőné ki magát. Amellett, hogy jól érezzük magunkat, szert tehetünk barátságokra, jó beszélgetésekre, inspirációra, sorsközösséget vállalhatunk, segíthetjük egymást. A lényeg a nyitottság egymás felé és saját magunk felé. Manapság azt hiszem ez nem is olyan könnyű… Mi megpróbálunk változtatni ezen egy kicsit.

Gaschler-Gyeviki Nóra épp tíz éve veszprémi lakos. Akkor döntöttek a férjével úgy, hogy ideje Budapest helyett vidékre költözni. S hogy miért billent a mérleg nyelve szülővárosa, Szeged helyett Veszprém felé? Megfogta a hely hangulata, a Bakony hegyei és a Balaton közelsége. Azóta sem bánta meg ezt a lépést, és mára már teljesen magáénak érzi a várost.

Mivel szabadúszóként otthonról, egyedül dolgozom, vagy éppen három gyerekemet terelgetem, nagyon fontos számomra, hogy munka után emberek között, jó társaságban, érdekes programokon vehessek részt, vagy mások segítségére lehessek. Ezért lettem tagja a rászorulóknak főző Újraosztás csoportnak, és váltam a helyi fiatal építészeket tömörítő VÉKA egyik alapítójává. Ez a vágy vitt abba az irányba is, hogy önismereti és személyes fejlődési munkával további támogatást tudjak nyújtani, így coachként és párkapcsolati tanácsadóként tanultam tovább.

Zimonyi Barbara húsz éve dolgozik egy veszprémi nyelviskolában, az utóbbi időszakban vállalatok munkáját segíti tréning és coaching megoldásokkal.
– Két kamasz gyerekem mellett az elmúlt években felszabadult néhány anyai órám. Így jutottam el filmklubba, üzleti reggelikre, borkóstolókra, társasjáték-egyesületbe, valamint különböző tanfolyamokra, melyekre kisgyermekes anyukaként mindig vágytam, de soha nem volt rá időm. Az igényes kikapcsolódás motivál, inspirál és feltölt. A k3 egyik szervezőjeként szeretném megmutatni, hogy milyen az a kellemes időtöltés, ami egy jó közösséget összekovácsol és megtart.

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago