Sport · 2017.09.24.

KOSÁRLABDA – Ryannel lett teljes a keret

Egy technikailag képzett, intelligens légióssal erősítette meg a keretét a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém. A különböző dobástípusokban remekül teljesítő Ryan Cooktól támadásban is, ám még inkább védekezésben várnak sokat az új állomáshelyén.

Immár kijelenthető: a bakonyiak aligha küzdenek majd létszámgondokkal a számukra hétvégén kezdődő másodosztályú bajnokságban, hiszen soraikban, közvetlenül a szezonnyitány előtt, az utolsó láncszem is a helyére került.


A veszprémi csapat elöljárói nemrég sportolói ajánlatokat kaptak egy ügynökségtől, s a jelöltek tudásának feltérképezése után Ryan Cook mellett döntöttek. Az Egyesült Államokban született huszonhét éves, jó felépítésű spílerre (190 centi, 88 kiló) főként az egyes-kettes poszton számíthat Mérész Csaba vezetőedző.

A Vetési gimnázium tornatermének új közönségkedvence két gárdával vett részt az amerikai egyetemi bajnokságban. A philadelphiai Chestnut Hill College-dzsal a második, míg a marylandi UMBC-vel az első divízióban szerepelt. Az utolsó ottani évében elődöntősök voltak, majd Európába költözött. Négy évvel ezelőtt – a Tuzla OKK Sloboda színeiben – a bosnyák élvonalban mérette meg magát, ahol együttesével a negyedik helyen végzett. A következő idényben a kazah BK Kaspiy alkalmazottjaként pattogtatott a balti ligában, hogy aztán egy kisebb, néhány hónapos megszakítással (a litván Liepoja Triobet gárdájában) idén tavaszig a szintén kazah Barsy Atyrau erőssége legyen. Velük tavaly megnyerte az összevont sorozatot, s végül nem csak a döntő legértékesebb emberének választották meg, hanem az idény legjobb védőjének is.

A tengerentúlról minap megérkezett sportoló remek csapatjátékos, nem az a labdára „rácsavarodó” típus. Egyénileg nyilván sokat tud majd hozzátenni a veszprémiek teljesítményéhez, mivel erős az egy-egyezésekben, és a társak kiszolgálásától sem ódzkodik. Dinamikusan mozog a pályán, felvállalja, mi több, kedveli a betöréseket, és lepattanók szedésén túl prímán dobja a triplákat is. Noha eleinte alighanem ismeretlen lesz számára az itteni játékstílus, a helyi szurkolók kimagasló produkciót várnak tőle.

– Minden erőmmel azon leszek, hogy a veszprémi csapat nívóját még magasabb szintre emeljem. Egyértelmű, bajnoki címhez szeretném segíteni az új alakulatomat – mondta a hazánkban először járó légiós.

(Forrás: veszpremkosar.hu)


[fbcomments]