Közérzet / Életmód · 2018.09.09.

KÖRNYEZETÜNK – Bokáig PET-palackban a Tisza-parton

Huszonkét, hulladékból készült PET-hajóról elképesztő mennyiségű hulladékot szedtek össze a Tiszán a VI. PET Kupa keretében. Idén a Greenpeace Magyarország önkénteseiből álló csapat is részt vett a rendezvényen.

Simon Gergely, a Greenpeace magyarországi vegyianyag-szakértője és a mozgalom önkéntesei „márkavizsgálatot” is tartottak a helyszínen: átválogatták az utolsó nap „szeméttermését”, hogy beazonosítsák, mely gyártókhoz köthető a legtöbb hulladék. A palackok negyede a Coca-Colához volt köthető, de a legnagyobb szennyezők között szerepelt a Pepsi is. Ne feledjük: ez a sok szemét eleve azért jön létre, mert a vállalatok az újrahasználható csomagolás helyett eldobható termékek tömegeit gyártják!


Az akcióban, amelyről itt olvashatnak, idén már közel négyszázan vettek részt, és csaknem 10 tonna műanyag hulladéktól tisztították meg a folyót.

A műanyagszemét-szennyezés ellen számos módon tehetünk. Amellett, hogy a mindennapokban is odafigyelünk, milyen termékeket használunk, megoszthatjuk ismerőseinkkel az eldobható műanyag szatyrok visszaszorításáért indított petíciót is!


[fbcomments]