Komfort szőnyeg – egy meleg pont a lakásban

A lakás a benne élők kényelmét szolgálja ezért nagyon fontos, hogy komfortos legyen, és jól érezzük magunkat benne. A helyiségek berendezése a lakók ízlését tükrözi, ki a modernebb, ki pedig a klasszikusabb stílust képviseli. És jól is van ez így, hiszen ahány ember, annyi lakás.

A változatosság gyönyörködtet, így nagyon szívesen pillantunk be egy-egy lakásba, és akár ihletet is tudunk meríteni egy jól sikerült lakásbelsőből. Egy dologban azonban mindenki egyetért, szőnyeg nélkül nincs lakás, így ez a lakáskiegészítő minden otthonban megtalálható.

Mivel legyen burkolva a padló?

A padlóburkolat sok dilemmát szokott okozni a lakástulajdonosok számára. Azonban Fóliás Juci komfort szőnyege akár jolly jokerként is működhet, mivel bármilyen burkolatra lerakható. Az, hogy a lakásban milyen burkolatok vannak, nagyrészt a tulajdonosok igénye alapján dől el, azonban, amikor lakást vásárolunk és nincs lehetőségünk a felújításra, akkor gyakran kell kompromisszumokat kötnünk.

A kerámia járólap

A járólap burkolat általában a vizes helyiségek burkolata, bár a nappaliban is gyakran találkozhatunk ezzel a burkolattípussal. Hátránya, hogy hideg és némiképpen csúszós is, azonban padlófűtéssel javíthatunk a hőérzeten. Előnye, hogy nagyon könnyen tisztán tartható, és egyáltalán nem jelent gondot, ha kiborul valami, hiszen az könnyedén nyom nélkül feltörölhető. Ezen kívül allergiások számára is nagyszerű választás.

Ha a nappaliban van kerámia-, kő-, vagy márványburkolat, akkor mindenképpen ajánlatos rá középszőnyeget vagy legalább egy kisebb komfort szőnyeget tenni, hiszen ezáltal otthonosabb, melegebb érzetet kaphatunk. Nem mellesleg lekuporodhatunk a padlóra társasjátékozni. Kisgyermekek esetében is érdemes plusz szőnyeget leteríteni.

Fürdőszobába is mindenképpen tegyünk szőnyeget, főleg a mosdó elé, hogy ne fázzunk fel, amíg fogat vagy kezet mosunk.

A parketta, laminált padló, PVC padló, vinilpadló

Legtöbb esetben a folyosó és a lakószobák kapják ezt a burkolattípust, ami sokkal melegebb érzetet ad, mint a járólap. Ez is nagyon könnyen tisztán tartható, azonban a parketta és a laminált padló érzékeny lehet a nedvességre, ezért amikor ráömlik valami, töröld fel haladéktalanul.

Allergiások számára is remek választás, de akinek nincs ilyen problémája, itt is ajánlatos valamilyen kisebb szőnyeg, akár a komfort szőnyeg használata.

A padlószőnyeg

Allergiások számára egyáltalán nem ajánlott, valamint padlófűtés esetén is felejtős burkolat. Egyéb esetben azonban meleg, otthonos érzetet ad, jó rajta állni, le lehet rá ülni. Ha viszont valami ráborul, akkor nehezen tisztítható, és esetlegesen foltok is maradhatnak. Háziállatok esetén tisztítása nehézkes, az állatszőr könnyen beakad a szőnyeg rostjai közé.

Lakásunk burkolata egyéni ízlés kérdése, azonban mindig tartsuk szem előtt szokásainkat és életmódunkat is. Háziállatok esetén válasszunk könnyen tisztítható felületet, kisgyerekeknél pedig sose felejtsük el a meleg komfort szőnyeget, amin bármikor nyugodtan játszadozhat.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago