Categories: Sport

KÉZILABDA – Zöld jelzés az NB I-be Éles Józseféknek

Ahogy azt néhány napja megírtam, nagyon közel járt már a megegyezés a világhírű Telekom Veszprém és a bajnokság második vonalában szereplő, Éles József nevével fémjelzett klub között arról, hogy szakmai téren közösen gondolkodnak a jövőt illetően az utánpótlás nevelésről és annak mikéntjéről. Arról, hogy ne kallódjanak el azok a tehetséges fiatalok, akik nem tudnak azonnal a „nagy” Veszprémhez kerülni, ha kiöregednek az ifjúsági korból.

A füst fölszállt. Ma közös sajtóbeszélgetésen jelentették be a két klub vezetői, hogy a „kis” Veszprém zöld jelzést kapott az NB I-be jutáshoz. Már a szeptemberben kezdődő pontvadászatban új néven szerepelhetnek Vágó Attila edző tanítványai.
A kétszeres korábbi világválogatott kézilabdázó, Éles József úgy fogalmazott, hogy ez egy országosan is kimagasló lehetőség arra, hogy folyamatosan játékban maradhassanak az arra érdemes fiatalok. Hiszen a két klub megtartja U20-as együttesét is. Akkor is, ha Éles klubja valamikor kiharcolja a legmagasabb osztályba jutást. Nem kötelező azonnal, három év garancia van erre a feladatra. A legfontosabb, hogy fiatal magyar játékosokkal, önerőből jussanak a srácok az NB I-be. Érkeznek a csapathoz új játékosok – Holló kapus, Gyene, Priczel, Szeitl –, akik már ennek a koncepciónak a megvalósítói lehetnek az itt maradt társaikkal együtt.
A Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója, Csík Zoltán úgy fogalmazott: örül a megállapodásnak még akkor is, ha sokan megkérdőjelezik annak létjogosultságát, hogy valamikor két NB I-es csapata legyen a királynék városának.

Ez a vonat most állt meg, most lehet rá felszállni – mondta a vezérigazgató.

A Telekom Veszprém részéről Gulyás István feladata lesz a szakmai egyeztetés Vágó Attilával.
Csík Zoltán jelezte azt is, hogy jövő év júniusában megkezdődik az Aréna átépítése, ezért a csapat előreláthatólag másfél évig Budapesten rendezi a Bajnokok Ligája összecsapásait, a bajnokikat pedig a Március 15. utcai csarnokban, amit újra hitelesíteni kell.
Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém vezetőedzője gyönyörű magyar vizslájával érkezett a találkozóra. A csapatról azt mondta, ez már igazán az ő kerete, és Hollandiában egy hetük lesz arra, hogy megbeszéljék a közös célokat. Mert az kevés, hogy ő mit szeretne elérni az új idényben. A célok megvalósításához mindenkire szükség van. Azokra is, akik esetleg kevesebb játéklehetőséghez jutnak majd.

Donát Tamás

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago