Categories: Sport

KÉZILABDA – Újabb vereség

Nagy küzdelmet ígértek a csillagok, meg is kaptuk. A második félidő döntötte el a találkozó eredményét: 22:25-re kikapott a Veszprém a Barcelonától szombaton este az Arénában. Szólt az „Építők! Építők!”, a „Hajrá, Veszprém!”. A szokásosnál is erősebb transzállapotban verték a dobot a veszprémi szurkolók.

A biztatás ellenére sem esett gól a mérkőzés elején pár percen keresztül, mert mindkét csapat jól védekezett. Aztán beindult a gólgyár Nagy Lacival, majd Chema Rodrigez meg Dragan Gajic bombázta be a labdát. Mirsad Terzicet kiállították, de emberhátrányban is betalált Momir Ilic: 5:3.

Mikler Roland fantasztikusan védett, még akkor is, ha Rivera be-betalált a hálójába. Jól jöttünk ki a kiállításból. Nagy Laci vitte a csapatot, 12 perc alatt négy gólt lőtt.

Lékai Máté is magabiztosan eredményes volt a 17. percben. Először a meccsen három gólos a különbség: 9:6.

Gajic lehetetlen szögből bevágta a labdát. Gajic és Nagy László is négygólos. Gajic megint lőtt, de kapufát, sajnos.

Veszprém diktálta a tempót: 12:10 a 25. percben. A Barcelona időt kért. Kicsit idegesnek tűnt az edzőjük. A szezon divatszínében, türkizkékben pompáztak a spanyol csapat tagjai. Pasztell. Akkor még reméltük, a játékukban is lesznek halvány színek. Miközben mi feketében, sárgában, pirosban, az élet-halál színeiben játszunk. Nekünk tényleg élet-halál kérdése minden meccs. Lehet, hogy ez a baj?

És egyenlített a Barcelona: 12:12. Gajic érkezett büntetőt lőni. Vargas kivédte.

Aztán átvette a vezetést a Barcelona, de Gajic betalált, 13:13. A végletekig hevítette a kedélyeket a helyzet. A szurkolók transzállapotban fújták a dudát, szidták a játékvezetőket, mint egy külvárosi bokszmeccsen.

És akkor a csapatkapitánynak sikerül visszavenni a vezetést az első félidő végén: 14:13!

De hol van Lazarov? Valahogy nem érvényesült ma este. lehet, hogy összefüggésben van azzal, hogy Mikler Roland kapus teljesítménye 38 százalékos? A spanyol kapusé ennél kicsit kevesebb. Kapust is cserélt a spanyol edző: a második félidőben Risztovszki állt be védeni.

Nálunk Gajic helyén Marguc kezdett a második félidőben. Ő is dobálta a gólokat rendesen, de folyamatosan nagyon szoros volt az eredmény: 16:15.

Hétméteres. Belül védekezett Tomas. A spanyolok kapusa, Risztovszki kivédte Ilic hetesét.

Rivera egyenlített. Aztán meg egyszercsak vezet a Barcelona, sajnos. De Nagy Laci a helyén van, egyenlített, 18:18.

Mélypont a második félidő 18. percében. Hárommal vezet a Barcelona: 18:21. Gajic megint kihagyja, Risztovszki bravúrosan véd. Erősen javul a spanyolok kapusteljesítménye, és esik a veszprémi csapaté. A közönség megint belekezd: „Építők! Építők!”

Már négy góllal vezet a Barcelona. Kapuscsere nálunk, Alilovic érkezik a veszprémi csapatba Mikler helyére. Ilic lövését is védte Risztovszki. Rosszul alakulnak a dolgok. Chema óriási lendülettel bevágta a Barcelona kapujába a labdát. Na, végre! Emberek, kb. tíz perce nem dobtunk gólt? 20:23. Hatékonyabb a Barcelona a második félidőben. Hét perc van még hátra. Időt kért a veszprémiek edzője. Spanyolul beszél, egy szót se értek, csak ha a játékosok értik. Vagy lehet, hogy Chemához beszél? Harcolni kell teljes erőből! Ugalde bedobta. Kapkodás: Ilic, Sulic mellé. Három góllal vezet a Barcelona, két perc van még hátra, 22:24. Az ütő megállt az emberben Gajic hetesét nézve. Csak úgy beejtette a kapus feje fölött. Még egy utolsó rohamra indul Ugalde, és nem dobja be.

Ezzel vége: 22:25.

A közönség fütyül. Vesztettünk. A közönséget szemmel láthatóan nem érdekli, hogy éppen hogy állt ma a játékosok szerencsecsillaga. A szurkoló azért szurkoló, mert semmi más nem érdekli, csak a győzelem. Nem azért szurkol az ember, hogy közben racionálisan próbálja kiszámítani, ki lesz a győztes, különben is nehéz lenne a Veszprém és a Barcelona esetében előre megmondani, mert körülbelül egyforma fajsúlyú csapatokról van szó. Tavaly mind a kettő bent volt Európa legjobb négy csapatában, a Final Four-ban.

A bosszantó vereség ellenére azért ismerjük el, a játék, amivel elkápráztattak bennünket, fantasztikus! Bravúros, néha szinte emberfeletti teljesítmény, és szenvedély, szenvedély, szenvedély. Mint egy ókori drámában. Itt senki nem röstelli se az örömöt, se a fájdalmat kimutatni. A reakciók valahonnan a legmélyebb ösztönvilágból fakadnak, persze van benne higgadt matematika is a játékosok részéről, de a szurkoló nem azt látja.

A szurkoló most azt látja, hogy már megint megvertek bennünket. A Veszprém ezzel a vereséggel nincs irigylésre méltó helyzetben. A jövő héten a Kiellel játszik. Ha ott is kikap, akkor az ötödik helyre szorul a csoportban. Na, ne már!

Bartuc Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago