Categories: Sport

KÉZILABDA – Testvérharc az arénában

Több szempontból is érdekesnek ígérkezik a szerda esti, Veszprémi KKFC–Csurgó NB I-es férfi kézilabda mérkőzés. A vendégek igazi bravúrcsapatként léphetnek pályára az arénában, hiszen még az ősszel idegenben legyőzték a MOL Pick Szegedet, míg vasárnap hazai pályán játszottak 33–33-as döntetlent a másik BL-résztvevő, Telekom Veszprém ellen.

A saját kategóriájában a VKKFT is hívható sikeres együttesnek, hiszen legyőzték a Ferencvárost és a Gyöngyöst is. Budakalászon viszont kikaptak, pedig egy ki-ki rangadó volt, hiszen a hazaiaknak sem volt több győzelmük, mint a Tombor Csaba vezetőedző irányította veszprémieknek. Szeitl László, a hazaiak beálló játékosa szerint nem tartották be edzőjük taktikai utasításait, ezért szenvedtek vereséget. Most viszont egy újabb találkozó következik, amelyen még az is elképzelhető, hogy megszorongatják a csurgóiakat, pedig ezúttal sem ők az esélyesebbek ezen az összecsapáson.

A másik különlegességet az adja, hogy Szeitl László öccse, Szeitl Erik ellen léphet pályára, aki remek teljesítményt nyújtott a Csurgó ellen. Vagyis: testvérharc is lesz a várhatóan izgalmas összecsapáson. És ami tovább fokozhatja kettőjük párharcát, az majd a „vonalon” történik, hiszen mind a ketten beálló poszton játszanak. Ezért támadásban és védekezésben is „megtalálhatják” egymást a szerda esti rangadón.

Ifjabb Kiss Szilárd edző hívott bennünket Tapolcáról Veszprémbe, amikor látott minket egy országos serdülő bajnoki mérkőzésen – emlékezett a kezdetekre az öccsénél két évvel idősebb Szeitl László. – Az öcsém lejárt az edzéseimre, és azonnal megtetszett neki az a poszt, ahol én játszottam. Fel sem merült benne, hogy mást válasszon, így lettünk beállók.

Szeitl László elmondta, hogy a szerdai mérkőzésen nagyon kell figyelni az öccsére, megelőzni, hogy ne tudja megfogni a labdát, mert akkor már nehéz megakadályozni a gólszerzésben. Hiába magasabb és erősebb testalkatú nála, Eriknek gyorsabb a lába. A feladat ráadásul komplex, hiszen az extrát nyújtó válogatott, Hanusz Egon adja majd a labdákat, aki átlövésben és betörésben is rendkívül eredményes tud lenni. Hatvan percre a pályán biztosan szünetelni fog a testvéri szeretet.

Kezdésnél persez pacsizunk, összekacsintunk, aztán belefeledkezünk a játékba – mondta Laci. – Vigyázunk egymás testi épségére, nehogy sérülés legyen a nagy csata közben. Bár tudjuk, hogy Erikék az esélyesebbek, de mostanság rövidebb a kispadjuk, ezért talán felcsillanhat előttünk egy szoros eredmény elérésének lehetősége. A meccs után majd kiértékeljük a történteket, ahogy az jó testvérekhez illik.

Ezt megerősítette Erik is, aki azt mondta, hogy nagyjából egyforma a magasságuk, de a bátyja négy-öt kilóval nehezebb nála, és ezt bizony jól kihasználja támadásban és védekezésben is. De persze nem hagyja magát. Megküzd ellene.

Két éve, egy Liga-kupa meccsen játszottunk már egymás ellen, és akkor túl sokat foglalkoztunk egymással, ami felesleges volt – mondta nevetve a csurgóiak beállója. – Most biztosan nem így lesz, mert a játékra kell koncentrálni. A Telekom elleni döntetlen nagyon feldobott bennünket, viszont nagyon elfáradtunk, de a meccsre rendben leszünk, és nyerni akarunk, bár még nem tudni, ki csatlakozhat hozzánk a betegek és a sérültek közül. Kemény ütközetre számítunk. Ami viszont biztos, hogy utána bőven lesz zrikálás a Lacival oda-vissza, ahogy az lenni szokott. Nézzük egymás teljesítményét, és egyből lecsapunk, ha hibát észlelünk. De ez természetes, a sporttal együtt jár egy családban.

Szerdán este kiderül, ki nevet a végén, Laci, vagy Erik. A bajnoki mérkőzés a klub honlapján élőben lesz látható 18 órától.

Donát Tamás

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago