Categories: Sport

KÉZILABDA – Kiütöttük a Zágrábot!

Simán bejutott a Veszprém a nyolc legjobb klubcsapat közé, ahol a Montpellier–Kielce párharc győztese vár rá. A Telekom Veszprém KC tíz góllal legyőzte a Zágrábot a nyolcaddöntőben a végeredmény 29:19. Igazi gálamérkőzés volt ez a szombati, hazai pályán, gyönyör a közönségnek. Örömében dalra fakadt a B-közép, ünnepelt a Veszprém Aréna.

Abban, hogy csak 19 gólt kaptunk, kulcsszerepe volt Alilovićnak, aki 49 százalékkal védett. Sok volt a kiállítás, a szabálytalanság, keményen védekeztünk. A zágrábiak sztárja, Vori időnként dührohamot kapott, hiszen alapjában véve jó a horvát csapat, fiatalok, gyorsak. Hozzák fel az újabbnál újabb fiatal játékosokat, de aztán a pénzesebb klubcsapatok elviszik őket. Nálunk is itt van Horvátországból: Alilović, Sulić, Kopljar, Slišković.

Az örömmámorban még a veszprémiek edzője, Sabate is megszólalt magyarul a Sport1 mikrofonja előtt. Iszonyatos koncentrációval figyelte a kérdést, majd olyasmit válaszolt, hogy sokkal erősebb végjátékra készültek. De erre nem volt szükség, mert nagyon jó volt a Veszprém tempója. Ami a további meccseket illeti a BL-ben, ő a saját csapatával foglalkozik elsősorban. Akárki jöhet, ilyen nagyszerű csapattal jó esélyünk van a győzelemre.

Az első félidőben Alilovićon kívül isteni volt Marguc és Ugalde, a horvát kapus, Stevanović nem tudta kivédeni a bombáikat.

Ilić, Marguc, Ugalde 5-öt Gajić 4 gólt dobott az április 1-jei mérkőzésen, ami nem volt áprilisi tréfa a horvátoknak. Lerohantuk, elsöpörtük őket. Szép volt!

Bartuc Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago