Categories: Sport

KERÉKPÁROZÁS – Itthon és külföldön is dobogón a veszprémiek

A Magyar Kupasorozat kezdete előtti utolsó külföldi versenyükön, a horvát tengerparton álltak rajthoz a veszprémi kerékpárosok.

A VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team ismét kemény ellenfelek között találta magát az Isztriai-félsziget legdélebbi pontján, a Premanturában megrendezett Kamenjak Rock Trails C1-es besorolású mountain bike versenyen. Az olimpiai kvalifikáció miatt 18 ország képviselte magát, ahol a világ elitjéhez tartozó olaszok is szép számmal tisztelték meg a mezőnyt, a legtöbb korcsoportban ők tekertek át a célvonalon elsőként.

A magyarok közül a 9 fős veszprémi csapat volt a legeredményesebb, ugyanis az elsőéves U17-es versenyző, Bokros Csenge megnyerte a futamát, megtörve ezzel az olasz dominanciát. Az inkább sziklakertre hasonlító versenypályán a szintén U17-es Kiss Kata az előkelő 4. helyen végzett. Az U17-es fiúknál Baranyi Áron hatalmas csatában a harmadik helyre futott be, ami óriási bravúr volt az erős mezőnyben.

Eközben Budapesten egy utánpótlás ügyességi versenysorozat második állomásán győzött az U15-ös Orosz Lili, míg U19-ben Hebling Lili ezüstérmet szerzett.

Az elmúlt pár hét eredményei több mint biztatóak a hamarosan kezdődő magyar kupasorozat előtt, ahol a következő három futam az U17 és az U15-ös versenyzők válogatóversenye is a mountain bike olimpiai számában (XCO).

Bokros Csenge a dobogó legfelső fokán Kamenjakban
Orosz Lili nyilatkozik
Zoboki Péter a nehéz kamenjaki terepen
Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago