Sport · 2018.04.12.

KERÉKPÁROZÁS – Itthon és külföldön is dobogón a veszprémiek

A Magyar Kupasorozat kezdete előtti utolsó külföldi versenyükön, a horvát tengerparton álltak rajthoz a veszprémi kerékpárosok.

A VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team ismét kemény ellenfelek között találta magát az Isztriai-félsziget legdélebbi pontján, a Premanturában megrendezett Kamenjak Rock Trails C1-es besorolású mountain bike versenyen. Az olimpiai kvalifikáció miatt 18 ország képviselte magát, ahol a világ elitjéhez tartozó olaszok is szép számmal tisztelték meg a mezőnyt, a legtöbb korcsoportban ők tekertek át a célvonalon elsőként.


A magyarok közül a 9 fős veszprémi csapat volt a legeredményesebb, ugyanis az elsőéves U17-es versenyző, Bokros Csenge megnyerte a futamát, megtörve ezzel az olasz dominanciát. Az inkább sziklakertre hasonlító versenypályán a szintén U17-es Kiss Kata az előkelő 4. helyen végzett. Az U17-es fiúknál Baranyi Áron hatalmas csatában a harmadik helyre futott be, ami óriási bravúr volt az erős mezőnyben.

Eközben Budapesten egy utánpótlás ügyességi versenysorozat második állomásán győzött az U15-ös Orosz Lili, míg U19-ben Hebling Lili ezüstérmet szerzett.

Az elmúlt pár hét eredményei több mint biztatóak a hamarosan kezdődő magyar kupasorozat előtt, ahol a következő három futam az U17 és az U15-ös versenyzők válogatóversenye is a mountain bike olimpiai számában (XCO).


[fbcomments]