Szórakozás · 2018.06.01.

KABÓCIÁDÉ – Ismét jön Boróka királyné és Habakuk király

A Kabóca Bábszínház június 16-án és 17-én a Veszprémvölgyben ismét megrendezi a Kabóciádé Családi Fesztivált, immáron 25. alkalommal. Idén a szépséges Boróka királyné és bátor férje Habakuk király hűséges alattvalóik segítségével a lovagkorba repítik a Séd-völgyébe látogató kicsiket és nagyokat.

Lovagi tornán, bajvíváson próbálhatják ki ügyességüket a fiúk, megküzdhetnek kisebb és nagyobb sárkányokkal, de a kislányok is kipróbálhatják magukat a saját kezűleg elkészített pajzsokban, sisakokban és kardokban. Különlegesség, hogy idén nemcsak a királyi pár szórakoztatja a gyerekeket, hanem udvartartásuk lakóival is megismerkedhetnek, így varázstrükköket tanulhatnak a fondorlatos varázsló segítségével, segíthetnek a bátortalan királyfinak hőssé válni, kipróbálhatják a királyi íjász nyilait, vagy fogócskázhatnak a szigorú tekintetű birodalmi dadával. A hagyományőrző királyi pikniken sárkánytojásokat kereshetnek, és a várva várt éjszakai kalandtúrán lámpások kíséretében vonulhatnak, hogy részt vehessenek a különleges izgalmakat ígérő próbatételeken.

Mindehhez magával ragadó hangulatot teremt majd a Sub Rosa zenekar, amelynek tagjai a fesztivál teljes ideje alatt élőzenével szórakoztatják Kabóciádé birodalmának vendégeit.

Ám a bajvívás és a sárkányokkal való küzdelem fárasztó dolog: a megfáradt kis és nagy lovagok és udvarhölgyek óriási cirkuszi sátrunkban hűsölhetnek egyet, ahol színes programok szórakoztatják őket. Vendégművészek, társulatok érkeznek Szegedről, Budapestről, Kecskemétről, Pécsről, itt lesz a pápai Pegazus Színház, a hottói Ziránó Színház vásári előadásaival, Felvidékről Écsi Gyöngyi és Erdélyből a Brighella bábszínészei is. Szabadtéri bábelőadásokat, tűzzsonglőröket, mutatványosokat, óriássá nőtt gólyalábasokat, koncerteket láthatnak, hallhatnak a Kolostorok és Kertek területén, táncra perdülhetnek a fesztiválzáró táncházban. Kitelepül a Kabóca házikó a legkisebb vendégeknek kialakított játékterével. Kézműves foglalkozások és szabadtéri kreatív játékok várják az érdeklődőket. A Jezsuita templomban olyan gyermekrajzokból lesz kiállítás, amelyet a kis nézők készítettek.

A Kabóca Bábszínház szeretettel vár minden érdeklődőt, s nem csak gyerekeket!

Hozzászólások

hozzászólás