Categories: KözéletEgyéb

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY – Reagálások

Mindenkinek csak azt tudjuk ajánlani, amit mi már régóta gyakorolunk: tájékozódjanak széles merítésből, ne csak egy oldal médiájából, és sokféle olvasmányuk alapján alkossanak véleményt!

Ehhez nyújtunk most segítséget azzal, hogy szemezgetünk a tegnapi hódmezővásárhelyi időközi választás után megjelent véleményekből – kommentár nélkül.

Bayer Zsolt a Magyar Időkben így ír:

Hódmezővásárhely mindent megkapott az elmúlt években, amit meg lehetett kapni. Aki szokott járni abban a városban, pontosan látja az elképesztő fejlődést. Ennek ellenére a kormánypárti jelölt alulmaradt az ellenzékkel szemben.

Ideje most megállni egy pillanatra, és elgondolkodni, hogy mi a baj. Mit csinálunk rosszul, mi nem sikerült, mi volt a baja a hódmezővásárhelyi szavazóknak.

…az ellenzékünk halott volt (vagy tetszhalott?), és most felült. A lehető legrosszabb és a lehető legjobb pillanatban. Felült és ránk vigyorog éppen, torz pofával.

Érdemes elolvasni a teljes cikket!

A Pesti Srácok névtelen szerzője a következőket gondolja:

Oké, szar volt a jelöltünk. Oké, pocsék volt a kampányunk. De ennyire egy olyan helyen nem lehet kikapni, ahol nem nyert libsibolsi jelölt harminc éve.

Jelenleg ott tartunk, hogy teljesen világosan teljesíthetetlen ígéretekkel le tudtak nyomni bennünket. Az új hódmezővásárhelyi polgármester egyetlen ígéretét sem fogja tudni betartani. Ezt, akinek elemi ismeretei vannak az önkormányzati rendszerről, az tudja. Még a rá szavazók nagy része is tudja. A hódmezővásárhelyiek egy év balhét vásároltak maguknak…

Az ország mindent elveszít, amit az elmúlt nyolc évben visszaszerzett.

A teljes cikk itt elolvasható, figyelmükbe ajánljuk a kommenteket is!

Szerető Szabolcs az mno.hu-n írta meg véleményét:

Ez a választás más szempontból is főpróba volt: a kormánypárti kampánymódszerek tárházát, seregszemléjét „csodálhatta” meg nem csupán a helyi közösség. A Fidesz egész egyszerűen devianciaként kezeli az ellene irányuló, rá tényleges veszélyt jelentő politikai tevékenységet, ami egy többpártrendszerre épülő demokráciában különös, mondhatni deviáns jelenség.

Ha a hatalomban nincs önmérséklet, csak a választó parancsolhat megálljt a közéletet lealjasító politikának, a mecsettel, rovarevéssel riogató őrületnek.

A teljes cikk itt.

Tóta W. Árpád a hvg.hu-n így vélekedik:

Nem volt elég a fenyegetés sem. Pedig egyértelműen elhangzott, hogy Hódmezővásárhely meg lesz büntetve, ha az ellenzékre szavaz. És nyilván van ilyen terv, hogy Márki-Zay Péterrel ugyanúgy bánjanak el, ahogy Tétényi Évával, Esztergom polgármesterével tették.

Egészen a szavazófülkéig működik ez a módszer. Helyben le lehet taposni azt, aki szót emel, kicsinálni-kicsinálgatni családtagokon meg hatóságokon keresztül, netalán keresni valami repedtsarkú papot, és azzal is kiprédikáltatni. De a harag csak gyűlik és fortyog, és amikor alkalom nyílik visszaütni, akkor él a lehetőséggel.

Lesz most egy csomó elemzés arról, hogy az ellenzéknek mit kell tennie, és hogyan. Az előbbi egyértelmű a mellékelt ábra szerint, a hogyant kitalálni pedig az ő dolguk; ez a szakmájuk, oldják meg. Van rá hat hét, a cél adott, legyen ez a vizsga, hogy egyáltalán megbirkóznának-e a feladattal, amire jelentkeznek. Illetve kik azok, akik nem ismerik fel a célt sem, és már most a csoportérdekeiknek rendelik alá az ország sorsát – vagyis azt csinálják, amit a Fideszben utálunk.

A teljes írás itt olvasható.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago