Categories: Közélet

NYÍLT LEVÉL – A Fidesz ellen vagy a Fidesszel?

Kész Zoltán, Veszprém 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője nyílt levelet írt az önálló jelölteket állító ellenzéki pártok vezetőinek és helyi aspiránsainak.

Léptessék vissza jelöltjeiket azok az ellenzéki pártok, amelyek jelenleg önállóan készülnek az áprilisi országgyűlési képviselő választásra a Veszprém 1. számú kerületben – javasolja Kész Zoltán a Facebook-oldalán.

A jelenlegi képviselő az LMP, az Új Kezdet, a Jobbik, valamint a Momentum elnökeinek, továbbá az említett pártok jelöltaspiránsainak címezte a sajtónak is eljuttatott levelet. Ebben arra kéri őket, csatlakozzanak reális győzelmi esélyekkel bíró csapatához.

A független Kész Zoltán – akit eddig már tíz párt és szervezet biztosított a támogatásáról – a hódmezővásárhelyi polgármester-választás elsöprő ellenzéki győzelmet hozó összefogására utalva azt a kérdést tette fel a különutas pártoknak: a győztes többséggel tartanak-e vagy a bukott Fidesszel? Emlékeztetett: 2015-ben 42,5 százalékkal nyert mandátumot, míg a Fidesz 33,7, a Jobbik 14, az LMP jelöltje 4,5 százalékot kapott, és a felmérések szerint ezek az arányok jelentősen nem változtak.

Kész Zoltán szerint, amíg a 2015-ös veszprémi szavazáson a Fidesz kétharmada bukott el, addig vasárnap a párt politikai legitimitása veszett el, hiszen „Orbán Viktor jobbkeze, vejének első patrónusa, Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter örök fideszesnek vélt városa szabadult fel”. Levelében úgy fogalmaz: „Most jött el a pillanat, hogy félre kell tenni a pártérdeket, el kell felejteni a taktikázást, meg kell szüntetni a kamuzást és a választók becsapását. Minden pártvezetőnek és ellenzéki politikusnak ki kell mondania: neki a Fidesz elzavarása a legfontosabb. Igen vagy nem? Erre az egyenes kérdésre kell egyenes választ adni a választópolgároknak. Akik erre az egyszerű, eldöntendő kérdésre nem egyértelmű és hangos „igennel” válaszolnak, azokkal nincs dolgunk. Róluk tudomásul vesszük, hogy a Fidesz szekerét tolják.”

A független képviselő, akinek leadott ajánlóíveit várhatóan szerdán hitelesíti a választási bizottság, külön megszólította a Jobbik, az LMP és a vele választási szövetséget kötött Új Kezdet, valamint a Momentum elnökét, továbbá az említett pártok jelöltaspiránsait is. Utóbbiaknak azt üzente: „Ha itt élnek, itt beszélgetnek a helyiekkel, akkor pontosan tisztában vannak azzal, hogy az április 8-ai választáson vagy velem győzünk, vagy nyer a Fidesz párttitkára. Tegyék félre a hiúságot, tegyék félre a pártérdeket, nézzék Veszprém és Magyarország érdekét! Kérem Önöket, hogy bármilyen pártutasítás ellenére csatlakozzanak a veszprémi többséghez úgy, hogy visszalépnek a legesélyesebb ellenzéki jelölt javára!”

A nyílt levél teljes terjedelmében itt olvasható.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago