Egyéb

Hekkertámadás: Azt jelzi, elég volt!

Ma reggelre ismét meghekkelték néhány kormányközeli újság online felületét. Nem tudni, ki tette, de a Kossuth rádió reggeli műsorában már azt vélelmezték, hogy az ellenzék külföldi segítséggel. Ifjabb Lomnici már arról beszélt, az efféle hekkertámadást csak vékony vonal választja el a terrorizmustól.

Azt a kérdést persze nem teszik fel, hogy miért? Miért hekkelik meg a kormányközeli médiát? Talán azért, mert elég volt a hazugságokból, amiket terjeszt. Van egy határ, amin túl ez az egész elviselhetetlen. Egy ideig lehet viccet csinálni belőle, mint Bödöcs, aki elsüti a poént, hogy a magyar televízió műsoraiból tudjuk: „Márki-Zay támadta meg Oroszországot.” Nevetünk rajta kínunkban. Na de hát, álljon meg a nászmenet! Mit képzelnek, meddig lehet mantrázni a hazugságot, hogy az ellenzék háborúba sodorja az országot? Amikor, ahol csak tudja, Márki-Zay és az ellenzék többi tagja is elmondja, hogy ez nem igaz, az ellenzék nem akar háborút, az ellenzék éppen hogy békét akar! Mindennek ellenére a kormányközeli média tovább nyomatja a hülyeséget, aminek semmi alapja.

Ezen elviselhetetlen hazugságáradat elleni hekkertámadás olyan, mint egy graffiti vagy egy punkgesztus. Azt jelzi: Elég volt, itt van a határ! Egy jel a társadalom testén. Ahogy az orosz televíziós újságírónő gesztusa is ilyen volt élő adásban, plakáttal a kezében.  Példát mutatott az ellenállásra. Az engedetlenség kifejezésére. Pontosan tudta, hogy az ellenállás mindig büntetést von maga után, ennek ellenére is vállalta.

Nem könnyű megtenni ezt a gesztust az erőfölénnyel szemben, mert az ember józan esze és önvédelmi ösztöne azt súgja, amin nem tud változtatni, ahhoz alkalmazkodni kell. Nem csoda tehát, hogy sokakkal sikerül elhitetni, hogy amit az állami média közöl, az úgy igaz, ahogy mondják és aki ennek az ellenkezőjét állítja, az hazudik.

Az én értelmezésemben erről szól ez a hekkertámadás, ezzel jelzik: Ember, gondolkodj! Legalább gondolkodj el azon, amit hallasz! Ne vegyél készpénznek semmit! Minél jobban sulykolnak valamit, legyen annál gyanúsabb! A hekkerek itt most a szólásszabadságot, a gondolati szabadságot védik. Ezek a hekkerek nem terroristák. Mindig az ellenállás tartalma határozza meg annak erkölcsét. Amikor normális úton nem juthatnak be az állami médiába a másként gondolkodók, mert azt a törzs egyik fele birtokolja és lezárja előttük, akkor a törzs másik fele kénytelen új utakat keresni.

Fotó: hvg.hu

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago