Categories: Szórakozás

GIZELLA-DÍJASOK – Kézen fogva jár múlt és jelen

Megkönyörült az időjárás a veszprémieken. A borús, esős délelőttöt napsütéses, meleg délután követte, így a 26. alkalommal megrendezett Gizella-napok tíz napon át tartó programsorozatának legkiemelkedőbb eseményét, a Gizella-díjak átadását a szabadtéri rendezvényhelyszínen tarthatták meg.

Ahogy minden évben, az összművészeti fesztivált idén is a Gizella-díjak átadása koronázta meg. A Szentháromság téren egybegyűlt ünneplőket, köztük két testvérvárosunk, Tarnów és Passau önkormányzatainak képviselőit Esztergályos Cecília Jászai-díjas színművész köszöntötte. A művésznő pár perces, rövid showműsorral lepte meg a közönséget, profi módon elegyítve a humort, a történeti visszatekintést, Veszprém méltatását és a költészetet. A fesztivált egy olyan eseményként jellemezte, ahol a múlt és a jelen kézen fogva jár, mégpedig egy olyan bájos, könnyed városban, ahová nem vendégségbe járnak a múzsák.

Ezt követően Porga Gyula polgármester adta át az idei Gizella-díjakat. Elsőként Molnár Sándor antikváriusnak, aki a méltatás szerint az Utas és holdvilág Antikváriumban egy olyan közösségi otthont teremtett, ahol kellemes beszélgetések, megnyugtató hangulat várja a veszprémieket és a turistákat is. Közönségtalálkozóira rendszeresen hív meg írókat, színészeket, zenészeket és közéleti szereplőket, gyakran vesz részt jótékony célú akciókban. Másodikként Puskás Péter operatőrt szólították, aki megalakulása óta dolgozik a Veszprém Televíziónál, töretlen szakmai alázattal, elkötelezettséggel és igényességgel. Az országos közszolgálati televízióval való együttműködésnek köszönhetően Veszprém jó hírneve az ő munkássága által is erősödik. A harmadik díjazott Weber János okleveles építészmérnök, akinek munkái a Balaton felvidéken és csaknem az egész megyében fellelhetők, de a legmeghatározóbb tervei Veszprémben valósultak meg. A Védegylet Veszprémért alapító tagjaként szakmai felkészültségére és hiteles emberi helytállására mindig számíthat a város közössége.

Képgalériánk a nap eseményeit örökítette meg. A galéria bármelyik fotóra kattintva kinyílik.

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago